Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 16:45

Тимошенко називає усунення "РосУкрЕнерго" перемогою

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Голову Фонду держмайна Валентину Семенюк-Самсоненко учора не пустили на засідання уряду
Голову Фонду держмайна Валентину Семенюк-Самсоненко учора не пустили на засідання уряду

На засідання Кабінету Міністрів пресу впустили на 15 хв. Потім попросили піти. Не було традиційного брифінгу прем"єр-міністра 47-річної Юлії Тимошенко, який вона дає після урядових засідань.

Тимошенко запізнюється на 5 хв. Стає перед своїм кріслом. Розповідає, що на переговорах президентів України та Росії погодилися усунути газового посередника "РосУкрЕнерго".

— Це перемога демократичної команди, — каже прем"єрка. — Та крок до наведення порядку на газовому ринку. Наш уряд включиться у роботу з підписання прямих угод із РАТ "Газпром".

Просить першого віце-прем"єра 43-річного Олександра Турчинова розповісти про візит до Росії. Він був у делегації з Віктором Ющенком. Турчинов дивиться на неї знизу вгору. Він говорить сидячи, а Тимошенко над ним височіє.

— Борги у нас перед Росією є, — каже віце-прем"єр. — Але російською стороною було підтверджено, що вони прийматимуть розрахунки за цінами минулого року — по 179 доларів. Це нас влаштовує.

Турчинов дивиться на неї знизу вгору

Турчинов говорить, що з енергетичного ринку виштовхнуть "УкрГазЕнерго" (дочірню компанію "РосУкрЕнерго" та "Нафтогазу". — "ГПУ") і заключать прямі контракти на поставки газу з Росією.

— Ми змусимо "РосУкрЕнерго" розрахуватися за спожитий газ, — додає він. — І тема шантажу залишиться в минулому.

Юлія Тимошенко знову бере слово. Говорить, що на засіданні створять організаційний комітет, що готуватиме саміт із питань енергетичної безпеки України. Він пройде 22–23 травня. Додає, що уряд планує за рік зменшити інфляцію так, щоб вона була не більшою за 10%. Просить журналістів вийти.

Поверхом нижче коридором походжає голова Фонду держмайна 50-річна Валентина Семенюк-Самсоненко. Її на засідання не пустили. Раніше Кабмін відсторонив Семенюк від виконання обов"язків, але президент призупинив дію урядової постанови.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко називає усунення "РосУкрЕнерго" перемогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути