четвер, 04 вересня 2008 19:23

"Тимошенко наввипередки з Януковичем біжить до Білокам"яної"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  ”Нашоукраїнець” Володимир В'язівський не розуміє, чому БЮТ називає спрощення імпічменту президента першочерговим завданням для країни
”Нашоукраїнець” Володимир В'язівський не розуміє, чому БЮТ називає спрощення імпічменту президента першочерговим завданням для країни

Народний депутат із блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Володимир В"язівський, 45 років, на перше засідання парламенту у вівторок, 2 вересня, прийшов із грузинським прапором на плечах. Однак демократична коаліція постанови про російсько-грузинську війну не прийняла. Натомість Блок Тимошенко спільно з Партією регіонів та комуністами проголосував за пакет антипрезидентських законів.

Через це наступного дня НУ-НС вийшов із коаліції. Під час перерви у засіданні разом із В"язівським виходимо у Маріїнський парк біля Верховної Ради. Сідаємо на лавку.

— Сьогодні у планах Росії — Грузія, а завтра — Україна, — пояснює нардеп чому приніс у парламент грузинський прапор.

БЮТ переконує, що вони не зраджували НУ-НС.

— За коаліційною угодою, ми маємо узгоджувати законопроекти перед винесенням їх у сесійну залу. Але Блок Юлії Тимошенко знайшов порозуміння із Партією регіонів, і домовився з ними які закони вносити. Вони пришвидшують процедуру імпічменту президента. Зі змінами до закону "Про Службу безпеки" вони зможуть одною третиною парламенту обирати тимчасових виконувачів обов"язків керівників СБУ на місцях. Це небезпечно.

Чи не тому хочуть змінити керівництво СБУ, бо вони відслідковували перебування Тимошенко за кордоном? Адже Секретаріат президента звинуватив прем"єра в тому, що на яхті "регіонала" Нестора Шуфрича вона проводила таємні політичні зустрічі і зрадила національні інтереси.

— Якщо воно так, то для Тимошенко є підстави боятися таких даних. Якщо немає причин, то СБУ не зможе навести доказів. От мені все одно: слідкує за мною СБУ чи ні. Я перед громадянами чистий. І немає такого, що тут у мене один союзник, а я вийду на коридор і матиму вже іншого союзника і голосуватиму так, як домовився в коридорі.

Сьогодні у планах Росії — Грузія, а завтра — Україна

У БЮТ кажуть, що голосували із "Регіонами" та комуністами, щоб прийняти потрібні для держави закони.

— Імпічмент президента — це першочергове завдання для країни? Не той президент для них? — обурено розмахує руками депутат. — Якраз Ющенко — єдиний, хто показує: нам треба покладатися на власні сили, тоді з нами рахуватимуться в світі.

"Бютівці" кажуть, що на вересень готувалася відставка Тимошенко.

— Раніше теж про це говорили і цього не сталося. Нехай краще офіційно визнають, що вони — в іншій коаліції. До мене додзвонюються активісти, які виборювали нашу незалежність. Питають: Юлія Володимирівна вже наввипередки з Януковичем біжить до Білокам"яної, щоб на неї вказали, що вона буде президентом, а не Янукович?

Невже Росія настільки впливає на наші вибори?

— Третина українців дивиться більше російські канали, ніж українські. І формування їх позиції йде з Москви.

Якщо спікер оголосить про вихід "Нашої України" з коаліції, що далі?

— Є 10 днів, щоб врегулювати питання всередині коаліції і відкликати заяву. А якщо у нас принципові розбіжності, то постане питання розірвання політичної угоди.

Чи не здивувала вас позиція Анатолія Гриценка, коли "нашоукраїнці" вийшли із зали, а він голосував із БЮТом і Партією регіонів?

— Близько десяти чоловік із "Народної самооборони" сьогодні не прийшли на засідання нашої фракції, а почимчикували на засідання фракції Блоку Юлії Тимошенко. Може, у наступних списках їм щось гарантовано.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко наввипередки з Януковичем біжить до Білокам"яної"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути