Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2011 05:30

Тимошенко найняли літак за 20 тисяч євро

Лідер партії "Батьківщина" 50-річна Юлія Тимошенко полетіла до Брюсселя чартерним рейсом. Перед вильотом в аеропорту розповіла про мету поїздки:

— Дуже важливо зараз, щоб лідери Європейського Союзу усвідомлювали, наскільки складна ситуація в Україні. І краще не чекати, коли діючий президент буде розстрілювати мирних демонстрантів.

Користування чартерним, а не рейсовим літаком Тимошенко розкритикували у Партії регіонів.

— Вартість перельоту шести-семи пасажирів до Брюсселя з дводенною стоянкою коштуватиме приблизно 20 тисяч євро, — каже нардеп-"регіонал" 48-річний Леонід Кожара. — Сподіваюся, європейські політики на саміті поставлять Тимошенко запитання: "Звідки такі гроші?". Керівник Європарламенту Єжи Бузек чи лідер Європейської народної партії Вільфред Мартенс, не літають чартерними рейсами.

Чартер оплатила партія, повідомила прес-служба "Батьківщини". Скористалися ним, щоб не порушити дозвіл Генпрокуратури на триденний виїзд з України. Тобто Тимошенко треба швидко злітати й повернутися назад. Літак замовляли в приватної компанії за партійні гроші. Із Тимошенко полетіла делегація до 10 осіб.

— Такий чартер коштує близько 20 тисяч євро без бортового харчування, — розповідає працівник компанії "Аеростар", що надає подібні послуги. — За віп-залу треба додатково заплатити 1100 гривень. За харчування — 50 доларів за людину на переліт. Замовляти чартер треба за тиждень.

Тимошенко часто користується чартерами компанії "Челендж Аеро", повідомляла 2008 року Служба безпеки України. Бортами цієї ж фірми свого часу літав екс-міністр транспорту Микола Рудьковський та нинішній міністр із надзвичайних ситуації Віктор Балога. У компанії є літаки віп-класу "Сесна", "Гольфстрим", "Фалькон".

У 1990-х Тимошенко очолювала "Єдині енергетичні системи України" й мала власну авіакомпанію "ЄЕСУ-Авіа". Їй належали Ту-134, Боїнг-727 та два літаки Як-140. Згодом цю фірму купив співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко найняли літак за 20 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути