Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2012 06:15

Тимошенко почала пити сік

Ув'язнена екс-прем'єр 51-річна Юлія Тимошенко із 29 жовтня не їла на знак протесту проти фальсифікацій парламентських виборів. На 17-й день припинила голодування — зробила кілька ковтків соку. Погодилася на це після розмови з німецькими лікарями, які стежать за її здоров'ям.

— Я бачу, що мета досягнута, — написала Юлія Тимошенко з ув'язнення. — Уже ніхто не зможе сприйняти цю Верховну Раду як легітимну та демократично обрану. Тому вважаю можливим припинити голодовку і продовжити свою боротьбу проти корупційного режиму Януковича всіма іншими способами.

Процес реабілітації буде продовжуватися стільки, скільки тривало голодування, каже німецький невропатолог Лутц Хармс:

— Обсяг реабілітаційних процедур буде обмежений, оскільки вона слабка. Біль у спині значно збільшився. Пацієнтка перебуває в досить пригніченому моральному стані.

Уперше Юлія Тимошенко голодувала в квітні. Причина — побиття її працівниками Качанівської колонії під час примусового перевезення до лікарні. Тоді екс-прем'єр перестала голодувати на 20-й день, втратила 10 кг.

Юлія Тимошенко може втретє голодувати, якщо для цього будуть підстави, вважає політолог 42-річний Сергій Таран:

— Для ув'язненого не існує інших методів бути присутнім у політиці. Це типова тактика політиків у багатьох країнах, — каже. — Тимошенко добилася свого: домінувала в останній частині виборчої кампанії "Батьківщини", її образ використовували навіть Королевська та Ляшко. Ув'язнення Тимошенко й далі є предметом міжнародних перемовин влади, тому навряд чи про неї забудуть.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко почала пити сік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути