Ексклюзиви
понеділок, 26 січня 2009 17:41

"Тимошенко давала якісь обіцянки Путіну"

  Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що газова війна була направлена проти президента Віктора Ющенка
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що газова війна була направлена проти президента Віктора Ющенка

Після підписання газових угод із Росією із Секретаріату президента розкритикували прем"єр-міністра Юлію Тимошенко. Мовляв, контракт має невигідні для України умови.

Заступник глави секретаріату Андрій Кислинський попросив прем"єра відповісти на чотири запитання: чи правда, що вона погодилася на постачання газу підприємствам із російським капіталом за зниженою ціною, чи справді Тимошенко допомагатиме росіянам купити низку українських енергетичних і хімічних підприємств, а в майбутньому — отримати газотранспортну систему України. Також Кислинський хоче знати, чи Тимошенко узгоджувала в Росії план чергової атаки на президента Віктора Ющенка.

— Очевидно, в секретаріаті керуються витоками із закритих джерел інформації, — вважає директор Інституту глобальних стратегій 53-річний Вадим Карасьов, який співпрацює з канцелярією глави держави. — Якщо буде щира і повна відповідь прем"єр-міністра, то тоді всі питання знімуться.

А навіщо їх поставили прем"єрові, якщо прямих доказів її вини немає?

— Щоб винести на публічне обговорення. І нехай вже народ додумує, чи це співпадає з його інтересами, чи ні.

Улітку Кислинський також звинувачував Тимошенко в державній зраді, але його слова не отримали підтвердження.

— Зрада Тимошенко і зараз не підтвердиться. Бо наші правоохоронці бояться політичного тиску.

Які кроки прем"єра могли би свідчити про підготовку до здачі газотранспортної системи?

— Вона не робитиме цього 2009 року. Бо президентські вибори на носі й ніхто не захоче звинувачень на свою адресу. Якщо ж для неї 2009-й буде успішним, то піде переговорний процес. Мовляв, нам треба інвестиції, модернізація, капіталу немає, і запустить до нас росіян.

Звідки інформація, що Тимошенко і Кремль готують атаку на Ющенка?

— Та вони розпочали цю атаку ще з газової війни, яка була направлена проти Ющенка. На вихідних я був у Москві. Там говорять, що Путін не хотів перемовин, на них наполягала Тимошенко. Якщо це так, то, мабуть, говорили і про те, що буде з НАТО, Чорноморським флотом, підтримка чи не підтримка Грузії. Звісно, що вона давала якісь обіцянки.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко давала якісь обіцянки Путіну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути