четвер, 12 січня 2012 05:00

"Тимошенко 30 хвилин була в душі, після цього нездужала"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Нардеп-”регіонал” Віталій Заблоцький грає у шахи на ноутбуці під час засідання Верховної Ради 11 січня
Нардеп-”регіонал” Віталій Заблоцький грає у шахи на ноутбуці під час засідання Верховної Ради 11 січня

Голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков та перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко йдуть кулуарами Верховної Ради. У середу вранці вони були в кабінеті спікера Володимира Литвина. Звітували про стан здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії.

Лісіцков стає перед камерами.

— А хто цей чоловік? — запитує одна з журналісток.

Лісіцкова запитують, що сталося з екс-прем'єром у ніч на 7 січня. Заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов заявив, що вона 2 год. була непритомна. Це сталося після прийняття ліків від застуди, які Тимошенко дали в колонії.

— Увечері 6 січня Тимошенко 30 хвилин була в душі, після цього нездужала, попросила сусідку по камері запросити лікаря, — розказує 54-річний Олександр Лісіцков. — Протягом 4 хвилин прибув черговий лікар із медсестрою. Вони перевірили пульс, тиск був понижений, зробили укол. Через 5-10 хвилин тиск стабілізувався. Став 100 на 60. Вона не втрачала свідомість. Слабкість відчула, можливо, голова запаморочилася. При падінні тиску це буває. Кожен із нас знає, особливо той, хто був у лазні й у парилці: виходиш — і в декого голова паморочиться. Усе може бути.

— Стан здоров'я Тимошенко задовільний, — каже Раїса Моісеєнко, 48 років. Лісіцков відходить вбік. — Із нею, по суті, було погоджено комплексне лікування. Було запропоновано, що вона після свят займатиметься лікувальною фізкультурою. Підібрана медсестра для масажу та інструктор, який буде займатися лікувальною фізкультурою. Але на сьогодні Юлія Володимирівна поки що до них не приступила.

— Так вона лежить? — перепитують журналісти.

— Юлія Тимошенко підіймається. Сьогодні вона потребує хорошого комплексного реабілітаційного лікування. Я впевнена, вона це розуміє.

До трибуни в залі йде "бютівець" Сергій Міщенко, 40 років. Кладе перед собою аркуші. Поправляє окуляри.

— Ми вимагаємо створення слідчої комісії, щоб дослідити всі матеріали по Тимошенко, — говорить голосно. — Ми казали керівництву пенітенціарної системи: "Дайте нам відеозапис із камери Тимошенко, і ми побачимо — 4, 20 хвилин чи 2 години у Юлії Володимирівни був непритомний стан". Відповідь наступна: "У нас ці матеріали не зберігаються". Для чого тоді там відеокамера? Для того, щоб хтось підглядав за Тимошенко у замкову щілину? Вони не хочуть давати нам ці матеріали, бо знають, що там критична ситуація. Влада вбиває лідера опозиції.

"Регіонали" не слухають. Олексій Кунченко пише есемеску: "Доброе утро! Выспалась? Я уже на занятиях. Хор. дня. Береги себя. Целую". Віталій Заблоцький на ноутбуці грає в шахи. Його колега Олексій Плотніков спостерігає за грою, усміхається.

— Подайте відповідний документ, — відказує Міщенку спікер Володимир Литвин, 55 років. — Я попрошу регламентний комітет його розглянути. Переходимо до порядку денного.

— Ми домовилися, що спочатку розглядаємо питання порядку денного, і ви ставите їх на голосування, — вмикає мікрофон лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" 46-річний Андрій Кожем'якін. Говорить про законопроект щодо декриміналізації 365 статті Кримінального кодексу, за якою засудили Тимошенко. — Якщо можна, зробіть це.

— Не було згоди погоджувальної ради, — відмахується Литвин.

"Бютівці" збирають свої речі й виходять із зали. Депутати більшості голосують за законопроекти без них. Не підтримують мораторій на підвищення цін і тарифів на компослуги. "За" — 52 за необхідних 226. Відхиляють пропозицію "бютівця" Андрія Павловського, щоб пенсія становила 80% зарплати. На це треба було виділити 1,8 млрд грн на рік.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко 30 хвилин була в душі, після цього нездужала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути