Ексклюзиви
середа, 03 листопада 2010 01:00

Сухий порадив "бютівцям" застрелитися

Сухий порадив "бютівцям" застрелитися

У вівторок уранці в сесійній залі парламенту комуніст Ігор Алексєєв фотографує делегацію депутатів із парламенту Іспанії. Вони стоять у гостьовій ложі з "регіоналом" Леонідом Кожарою. Усміхаються.

Спікер Володимир Литвин відкриває засідання. Реєструються 408 депутатів. Хоча їх у залі не більш як 200.

— Усі зараз працюють у регіонах, — каже в кулуарах "бютівець" Володимир Яворівський, 68 років. — Уранці й на засіданні фракції було мало людей. Чоловік 25–30. Ми прийняли рішення не блокувати сьогодні трибуну. Чекаємо Тимошенко. У неї сильна простуда. Спілкується тільки телефоном. Ніби до кінця тижня має одужати. Без Юлії Володимирівни нерозумно приймати якісь рішення.

Із трибуни "бютівець" 44-річний Андрій Кожем'якін зачитує заяву фракції.

— Місцеві вибори продемонстрували, що в державі працює схема узурпації влади, — каже. — Замість того, щоб виправляти недоліки виборчого законодавства, були кинуті всі можливості на боротьбу з опозицією. Це чітко спланована акція захоплення влади на місцях. Фракція БЮТ наполягає заслухати в п'ятницю генерального прокурора. Треба аби він надав інформацію щодо подій, які розгорталися 31 жовтня.

Лідер "регіоналів" 56-річний Олександр Єфремов каже журналістам, що цього не буде:

— У такому форматі опозиція не може вимагати звіту Медведька. Бо на п'ятницю запланований звіт уряду. Щоб запросити на звіт генпрокурора, у регламенті прописана процедура. Наскільки я знаю, вони не пішли за нею. Строк повноважень генпрокурора Медведька закінчується 4 листопада. Це кінець пленарного тижня, тому, швидше за все, ми будемо працювати в цьому напрямку (розглядати кандидатуру нового генпрокурора. — "ГПУ") наступного тижня.

У цей час у гостьовій ложі на третьому поверсі журналісти намагаються вивісити плакат "Доступ до інформації: зараз або ніколи". Закон "Про доступ до інформації" мали проголосувати 21 жовтня, але перенесли на 2 листопада. Він передбачає відповідальність посадовців, які відмовляються надати інформацію, що має суспільний інтерес. У порядок денний законопроект не внесли.

До журналістів підходить працівник держохорони і наказує перейти в ложу для преси. "Бютівці" Андрій Шевченко та Сергій Подгорний таки вішають банер на балконі. Унизу, в залі засідань, "регіонал" 59-річний Ярослав Сухий піднімає голову й вигукує:

— Застрельтеся там!

Зараз ви читаєте новину «Сухий порадив "бютівцям" застрелитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути