четвер, 29 липня 2010 05:06

Суддя відмовилася від справи Януковича про Голодомор

Суддя столичного Печерського райсуду Світлана Волкова взяла самовідвід у справі за позовом до президента Віктора Януковича. Житель Хмельницького юрист Володимир Волосюк вважає, що глава держави зганьбив його честь і вчинив акт наруги над мільйонами людей, коли заперечив Голодомор як геноцид українців. Просить суд зобов"язати президента публічно вибачитися.

— Волкова зробила багато порушень, — вважає 68-річний Володимир Волосюк. — Вона не прийняла в нас жодного клопотання. Ми ставили питання, щоб допитали Ющенка, бо він займався цією справою. Щоб викликали генерального прокурора Медведька, бо він би мав пояснити, чому не вніс протест, коли почув слова президента. Повістки на суд посилала невчасно. По закону мала б за сім днів надіслати, а приходили день у день. Спеціально це робила, щоб я не міг з"явитися на засідання. Деякі мої покази в журнал не записувались, бо вони не вигідні для суду та президента. Але, мабуть, Волкова зрозуміла, що я не хлопчик для биття, а професіонал. Бо постійно захищаю людей у судах. Я подав на неї в Раду суддів, щоб притягнули до відповідальності і поставили питання, чи може вона взагалі бути суддею.

Наша судова система — це біржа

В Україні судді бояться приймати рішення щодо політичних справ, — коментує політолог Віктор Небоженко, 57 років:

— Наша судова система — це біржа. Хто більше дасть, той і отримає потрібне рішення. Коли судді стикаються з політичним питанням, за яке не платять, губляться й не знають, як поводитися. Якби обидві сторони заплатили гроші, то суддя знала б, як себе вести. Повернула б на користь того, хто більше дав. Самовідвід — це сигнал іншим суддям, що політичні справи, за які не платять, не мають корупційного потенціалу.

Зараз ви читаєте новину «Суддя відмовилася від справи Януковича про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути