пʼятниця, 05 серпня 2011 06:45

Суд дозволив президенту не виконувати передвиборних обіцянок

Вищий адмінсуд не визнав протиправною бездіяльністю невиконання президентом Віктором Януковичем своїх передвиборних обіцянок. Позов до президента подавав юрист 23-річний Дмитро Ільченко — помічник нардепа-"бютівця" Юрія Одарченка.

Президент не ввів обіцяних податкових канікул для малого бізнесу, не знизив податок на додану вартість до 17%, не створив контрактну армію, йшлося в позові. Дмитро Ільченко вважає, що цим глава держави порушив його права.

— До винесення рішення суддя Юрій Цвіркун жодного разу не запросив мене на розгляд справи по суті, — каже Дмитро Ільченко. — Я намагався змусити Януковича відповісти, чому він не виконує речі, які зобов'язався зробити. Хотів також з'ясувати, з яким формулюванням суд мені відмовить.

Суд постановив, що передвиборна програма — це засіб агітації, а не законодавчий акт. Мовляв, для визнання дій президента протиправними він мав порушити закони України.

— Суд сказав, що єдина мета передвиборної програми — набір голосів виборців, — продовжує позивач. — Буду подавати новий позов. Можна довести, що передвиборна програма — це форма угоди, тому що вона сформульована саме як контракт: "якщо мене оберуть, я зобов'язуюся вчинити такі дії".

До січня цього року Дмитро Ільченко надавав юридичні консультації в Херсоні.

— Після того, як Янукович "покращив моє життя", довелося припинити підприємницьку діяльність, — каже. — П'ятеро моїх працівників опинилися на вулиці. Мої права були порушені, але суд цього не помітив.

За позов до президента Дмитро Ільченко заплатив 3,4 грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив президенту не виконувати передвиборних обіцянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути