середа, 06 червня 2012 05:15

"Стара українська політика не зацікавлена, щоб на зміну приходило нове покоління"

Автор: фото НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ НАТАЛІЇ КОРОЛЕВСЬКОЇ
  1 червня лідер партія ”Україна — Вперед!” Наталія Королевська разом зі своїм заступником Євгеном Сусловим оголошують про старт кампанії ”Народний список”
1 червня лідер партія ”Україна — Вперед!” Наталія Королевська разом зі своїм заступником Євгеном Сусловим оголошують про старт кампанії ”Народний список”

Партія "Україна — Вперед!" із 1  червня розпочала всеукраїнський відбір кандидатів у свій список на парламентських виборах восени. Про це на прес-конференції заявила лідер цієї політсили, нардеп 37-річна Наталія Королевська. Ініціатива має назву "Народний список". Відбиратимуть кандидатів протягом двох місяців.

— Щоб зробити реальні зміни в країні, покращити якість життя, передусім необхідно змінити якість політики. Тому ми вирішили формувати команду з нуля, — говорить Королевська. — 20 років поспіль у парламенті міняються місцями одні й ті ж партії. Але, на жаль, рівень життя стає дедалі гірший. Щоб це змінити, необхідно забезпечити політичний ліфт тим людям, які справді мають бажання, знання і досвід. До списку партії можуть потрапити громадські лідери, ініціативні люди, які висунуть самі себе або їх висуватиме колектив чи громадська організація. Часто гідним громадянам, які налаштовані на зміни в країні, які переживають за місце України в світі, складно потрапити в українську політику. Тому ми вирішили дати їм можливість пройти у парламент. Стара українська політика не зацікавлена в тому, щоб на зміну їй приходило нове покоління, яке зростало у незалежній Україні, не має комуністичних звичок, не стояло біля витоків корупції.

Механізм відбору кандидатів одноголосно підтримали члени політради партії. Лідер "Україна — Вперед!" називає таке рішення складним:

— Якби я мала кон'юнктурний підхід до політики, то знайшла б тепле місце у парламенті завдяки кулуарним домовленостям або ж легко пройшла через мажоритарний округ. Я п'ять років тому прийшла в парламент. За цей час прийняли понад 20 моїх законів. Усі п'ять років я намагалася впливати на ситуацію. Утім, зрозуміла, що ми не зможемо перевчити людей, які звикли жити й мислити по-старому. Тому ми повинні відійти від точкових змін, точкових кадрових перестановок і точкового прийняття законів. Тому що все це потім не працює.

Королевська переконана, що ті, хто потрапить до "Народного списку", будуть готові змінювати ситуацію в країні, боротися, вибудовувати нову економіку й нові політичні принципи. Каже, що партія "Україна — Вперед!" здатна подолати 5-відсотковий бар'єр, бо її рейтинг за останні три місяці виріс до 5,4%.

— Ми однозначно не будемо об'єднуватися із Партією регіонів. Лише з усіма демократичними  силами, які пройдуть цю конкурентну боротьбу, — запевняє Наталія Королевська. — Усі, хто сьогодні не з режимом Януковича, повинні підтримати політичні сили, що є в опозиції.

— Аби стати учасником "Народного списку", треба до 19 червня зареєструватися на сайті http://spisok.ukrain-vpered.com. Слід заповнити анкету, де зазначити, в якому регіоні, місті чи селі перебуває людина, — пояснює заступник голови партії "Україна — Вперед!" нардеп Євген Суслов, 31 рік. — Із 20 червня до 27 липня кандидатів винесуть на внутрішньопартійне обговорення. Наступний етап — голосування. Кожен громадянин України може висловити свою підтримку кандидатам чи зауваження до них. Це можна буде зробити на сайті або в пунктах для голосування, що їх організують по всій Україні. У разі перемоги на рейтинговому голосуванні учасники списку стануть кандидатами у депутати від партії "Україна — Вперед!". До кінця нашого проекту ми матимемо навколо себе позитивних активних людей, які своїм життям довели, що гідні представляти інтереси народу у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Стара українська політика не зацікавлена, щоб на зміну приходило нове покоління"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути