вівторок, 17 квітня 2018 00:45

Станіслав Клих просить перевести його в іншу тюрму

Український політв'язень Станіслав Клих, 43 роки, написав листа журналістові російського опозиційного видання "Новая газета" Павлу Канигіну. Розповів про свій моральний стан та умови утримання. Згадав, як був арештований 2014 року в російському місті Орел.

"На відміну від Миколи Карпюка (члена партії УНА-УНСО арештували у березні 2014-го під час перетину українсько-російського кордону на Чернігівщині. Їхав у Москву нібито на переговори з оточенням президента РФ Володимира Путіна. — ГПУ), мене не виманювали на переговори. Кордон я проїхав без пригод і був заарештований в Орлі. Туди прибув на запрошення Симонової-Скобелєвої Вікторії Геннадіївни. Ще до Майдану познайомився з нею в Криму. Тому прошу вас писати про мене надалі так: "Станіслав Клих, секс-турист із Києва", — йдеться у листі.

Станіслав Клих пише, що до арешту лояльно ставився до керівництва Росії. А в 2004–2014 роках був членом Партії регіонів. Розвивав партійну структуру в Дніпровському та Оболонському районах Києва, організовував виборчі комісії й роботу партійних штабів.

Написав про важкі умови перебування в колонії міста Верхньоуральськ Челябінської області. Вимагає переведення в іншу тюрму. На знак протесту відмовляється від сніданків і обідів.

"Відчуття від перебування в ув'язненні дуже непрості. Найскладніше подолати біль в очах — це від замкнутого простору, браку кисню, нервового перенапруження. В таких умовах деякі ув'язнені втрачають зір. Час у в'язниці вдень іде набагато довше, ніж уночі. Хочеться заснути й не прокинутися, смерть стає бажаною", — написав Клих.

Його і Миколу Карпюка засудили в Росії до 22,5 та 20 років тюрми відповідно. Звинуватили в участі у першій Чеченській війні 1994 року проти федеральних сил РФ.

Зараз ви читаєте новину «Станіслав Клих просить перевести його в іншу тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути