Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2014 09:59

Що потрібно робити на Сході України

1. Ключові гравці на Сході України – Путін, Ахметов і Тимошенко. Перший діє, двоє бездіють.

Путін своїх намірів не приховує: зрив виборів, дестабілізація східного регіону та країни загалом, федералізація з перспективою відторгнення нових територій, насамперед сходу й півдня України.

Ахметов ніяк не визначиться, де він і з ким він. Якби хотів, міг би забезпечити спокій на Донбасі й безпеку людей від будь-яких посягань із триколорами. Не забезпечив. Його позиція "между там и здесь" – згубна для Сходу і країни загалом. Ахметов за весь період російської агресії жодного разу не вимовив, не осмілився, ні слова "агресія", ні навіть слова "Росія". З ким він?

Тимошенко та її партія зараз керують країною – усі найвищі пости в державі обіймають її партійці. Вони здали Крим і зараз діють так само ­неефективно, безвідповідально, постійно із запізненням. У східних областях насамперед. Тимошенко вважає дії своєї влади під час агресії "правильними і виваженими", а кадрових змін, зокрема у силовому блоці, робити не збирається.

2. Припускаю, що під ахметовським "нужно договариваться" готується варіант 2009 року: "ширка ПРіБЮТ" – широка коаліція Партії регіонів (під проводом Ахметова) і "Батьківщини" Тимошенко. З новою-старою Конституцією, яку 2009-го написали Тимошенко з Медведчуком і Януковичем.

3. Доки силовики не знешкодять сепаратистів і російських диверсантів на Сході, туди не потрібно їздити й піаритися депутатам, тим більше кандидатам у президенти. У східних областях мають бути посадовці з Києва, які мають право приймати рішення і віддавати накази. Там зараз треба не говорити, а діяти – рішуче й ефективно.

4. Протидіяти загрозі на Сході України зараз треба тим, хто має відповідну підготовку, оснащення і зброю. Скликати й кидати у бій проти професіоналів-диверсантів з автоматичною зброєю – відданих державі патріотів, але без належної підготовки і зброї, з бітами і палицями – це також безвідповідальність. Не менша, ніж дотепер безвідповідальність влади.

5. Влада має всі необхідні повноваження, сили і засоби, оснащення і зброю, аби швидко відновити контроль над ситуацією на Сході України, гарантувати безпеку і спокій людям.

6. Якщо ж влада не діятиме й цього разу, тоді активним і небайдужим громадянам треба не у східні області їхати, а до Києва – і знести таку безвідповідальну владу. Аби спокій і безпека для людей були в усій країні.

Анатолій Гриценко, народний депутат України ("Українська правда")

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно робити на Сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути