Ексклюзиви
пʼятниця, 12 травня 2017 07:50

Син Порошенка сфотографувався у російській футболці

Автор: ФОТО З САЙТА www.glavcom.ua
  Молодший син Петра Порошенка Михайло (на фото крайній праворуч) позує у футболці з написом RSSIA. Із ним — товариші з британського коледжу ”Конкорд”. Світлину робили для щорічної зйомки до випускного альбому. Фото виклали в інтернет журналісти
Молодший син Петра Порошенка Михайло (на фото крайній праворуч) позує у футболці з написом RSSIA. Із ним — товариші з британського коледжу ”Конкорд”. Світлину робили для щорічної зйомки до випускного альбому. Фото виклали в інтернет журналісти

"Крайній справа — Михайло. Він же — молодший син Петра Порошенка. Він же — учень престижного британського коледжу "Конкорд". Він же — власник стильної футболки "Россия". Він же — ­отримає від баті добрячої прочуханки за цю фотосесію", — пише 5 травня у "Фейсбуку" журналіст Лев­ко Стек.

Показує фотографію, на якій 16-річний Михайло Порошенко позує у футболці з надписом RSSIA (з англійської Russian Summer School of Institutional Analytics — російська літня школа інституційного аналізу. — ГПУ).

Фото щорічної зйомки для випускного альбому британського коледжу "Конкорд" опублікував сайт "Таблоїд". На них діти президента — 16-річний Михайло і 17-річні Олександра та Євгенія Порошенки разом із товаришами по навчанню. На іншому знімку в одного зі студентів подібна футболка, але з написом "Russia".

"Футболку ідентифікували. Колекція компанії "Боско", приурочена до виступу збірної Росії на олімпіаді в Сочі 2014 року. Нагадаю, одразу після закінчення цих змагань почалась анексія Криму. По знижці футболку "с патриотической надписью Russia" можете купити і ви. Всього за 3850 рублей (1753 грн. — ГПУ)", — пише Лев­ко Стек.

Коледж "Конкорд" — міжнародний навчальний заклад у місті Шрусбер.

Спеціалізується на підготовці іноземних студентів до вступу в університети Великої Британії. Рік перебування там коштує близько 1,3 млн грн, із повідомлень ЗМІ. Доньки президента закінчують навчання в коледжі цьогоріч, а син — 2018-го. Середню освіту Михайло Порошенко здобуває у Кловському ліцеї іноземних мов в Києві.

"Ви обговорюєте футболку сина Порошенка. А ось російський паспорт невістки Петра Олексійовича — Юлії Порошенко. Паспорт, судячи з даних, ще чинний", — пише у "Фейсбуку" журналіст 39-річний Дмитро Гнап 5 травня.

Показує фото сторінки паспорта РФ зі знімком Юлії — дружини старшого сина президента Олексія. Їм по 32 роки. Взяли шлюб 7 вересня 2013‑го. Мають сина 2-річного Петра і доньку 12-місячну Єлизавету. Батьки Юлії живуть у російському Санкт-Петербурзі.

"Я не знайшов на сайті президента інформації про надання Юлії українського громадянства, — продовжує Дмитро Гнап. — Треба буде спитати Петра Олексійовича на найближчій прес-конференції, чи його невістка досі з російським паспортом. Великої зради тут, звісно, немає. Є люди, які з російськими паспортами воюють за Україну в добровольчих батальйонах. Думаю, Юлія Львівна теж ненавидить Путіна і росіян за війну проти України".

— Випадок із російською футболкою у сина президента є ганебним і серйозно б'є по репутації Петра Порошенка, — каже політолог 40-річний Михайло Басараб.

— Це, мабуть, результат політичного і світоглядного виховання у президентській сім'ї. Син Порошенка не може не знати про війну Росії проти України.

Факт із футболкою викликав осуд в українському суспільстві. І Порошенко має якось реагувати. Поки що ми не почули його заяви. Якщо її не було досі, навряд чи вона буде найближчим часом. Ймовірно, з'явиться пізніше в якомусь інтерв'ю. Тоді він спробує виправдати цей випадок. Мовляв, відбулася розмова із сином — це було якесь непорозуміння або це був такий собі своєрідний жарт юнака.

Під час загарбницької війни проти України дружина й діти президента мали б кожною заявою, кожним своїм кроком проявляти солідарність зі співвітчизниками, мобілізувати суспільство, демонструвати гордість за Україну. Адже президент є символом держави.

— Представники молодшого покоління української провладної еліти, навчаючись на Заході, контактують переважно з росіянами, — каже політолог 33-річний Петро Олещук.

— Як наслідок, формується така собі пострадянська еліта від Києва до Москви. Спадкоємці радянської номенклатури в Україні та Росії пов'язані родинними відносинами, економічними, партнерськими. Таке враження, що на рівні пересічних громадян відносини з Росією були розірвані значно легше і швидше, ніж на рівні влади.

Зараз ви читаєте новину «Син Порошенка сфотографувався у російській футболці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути