Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 07:30

Сенцов написав листа Кольченку

Український режисер, політв'язень Кремля 42-річний Олег Сенцов написав листа своєму товаришу Олександрові Кольченку, 28 років. Він теж відбуває покарання в російській тюрмі за нібито підготовку терактів в анексованому Криму.

Олег Сенцов відповів на лист Олександра Кольченка, який отримав 18 жовтня.

"Передайте Саші великий від мене привіт! Хай не переживає ні за мене, ні взагалі ні за що – це шкідливо! Ніякі наші старання не є марними, – пише Сенцов у листі від 20-го жовтня. – Нехай там не сумує та головне – я не почуваюся ні розчарованим, ні переможеним. Як казав старий Хем (Ернест Гемінґвей. – ГПУ): "Людину можна вбити, але не можна перемогти". Ось зі мною так само: я ніколи не здаюся!"

Олег Сенцов відбуває незаконне покарання в колонії суворого режиму "Белый медведь" у російському місті Лабитнангі Тюменської області. 145 днів не вживав їжі. Вимагав звільнити всіх українських бранців із російських тюрем.

Працівники Федеральної служби безпеки Росії в травні 2014 року затримали режисера в Криму. Звинуватили в підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го засудили до 20 років колонії суворого режиму.

17 жовтня бранець Кремля Володимир Балух, 47 років, зустрівся із дружиною 47-річною Наталією. Побачення було коротке, чоловіка вона бачила крізь скло. Розмовляла з ним телефоном майже 1,5 год.

– Коли я чекала зустрічі в слідчому ізоляторі, мої нерви не витримали, я заплакала. Але як тільки побачила Вову, одразу стало легше, сльози самі висохли, – розповідає жінка. – Володимир тримається бадьоро, незважаючи на ослаблене голодуванням здоров'я. Він хворіє на грип, його мучить зубний біль.

Наталія передала йому необхідні ліки, так як на час етапу Балух припинив голодування. Також вручила йому каші, горіхи, овочі й інше.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому Володимирові Балуху. Його засудили до чотирьох років і 11 місяців колонії та штрафу в 10 тис. руб. – 4,2 тис. грн.

Балуха росіяни звинуватили в незаконному зберіганні зброї. Чоловік упевнений, що відбуває покарання за свою проукраїнську позицію.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов написав листа Кольченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути