Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2013 07:00

"Росія веде щодо України підривну діяльність"

"Регіонал" 55-річний Вадим Колесніченко пропонує створити у парламенті тимчасову слідчу комісію із захисту баз даних в Україні. Має визначати рівень загрози нацбезпеці від програм зі збору й пошуку даних, які використовують спецслужби США.

— Ця ідея з'явилася після того, як Сноуден (колишній співробітник ЦРУ. — "ГПУ") оприлюднив інформацію про методи роботи американських спецслужб. Стало зрозуміло, що вони все прослуховують і контролюють, — говорить Колесніченко. — Ми не здатні убезпечити свою країну, бо в нас немає власних технологій. Є на озброєнні мікросхеми, які нам передає Америка. Під час виборів президента чи депутатів можна втрутитися у процес голосування. Або спровокувати громадські заворушення. Наприклад, під час виборчої кампанії знищити два-три мільйони (голосів. — "ГПУ") чи ввести шкідливу інформацію.

Загроза для нашої держави йде не від Штатів, пояснює колишній заступник голови Служби безпеки 68-річний Олександр Скіпальський:

— Єдина країна, що веде стосовно нас розвідувальну підривну діяльність, — Росія. Бо ми цікавимо її як територія, де треба знищити суверенність і приєднати до себе. Взагалі у світі немає людини, яка була б ізольована від зовнішнього впливу. Це розплата за технологічні зручності.

Зараз ви читаєте новину «"Росія веде щодо України підривну діяльність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути