четвер, 11 серпня 2011 07:15

Росія обмежує імпорт м'яса, молока та цукру

Автор: фото: Тарас Подолян
  Міністр екології Микола Злочевський (праворуч) показує свій портативний комп’ютер ”айпед” голові Держкомпідприємництва Михайлові Бродському перед засіданням уряду 10 серпня
Міністр екології Микола Злочевський (праворуч) показує свій портативний комп’ютер ”айпед” голові Держкомпідприємництва Михайлові Бродському перед засіданням уряду 10 серпня

Учора на засіданні уряду охорона на дозволила журналістам підходити до міністрів. Для преси залишили місце у кінці зали.

— Пустіть! Мені одне питання міністру задати, це одна хвилина, — журналістка смикає за рукав охоронця, який заступає прохід.

— Вам туда нельзя, — відповідає той.

— Не треба турбувати міністрів до початку засідання, — говорить працівник прес-служби. — У вас є прес-конференції. Або запишіться на інтерв'ю.

Керівник Антимонопольного комітету 48-річний Василь Цушко підходить до голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського, 52 роки. Вітаються за руку.

— Надо помочь человеку, — каже Цушко.

— Так он не хочет работать! Уже сколько месяцев прошло, — відповідає Бродський. — Давай мы с тобой созвонимся, и я все расскажу.

Цушко сідає на своє місце та пише СМС-повідомлення заступнику гендиректора корпорації "Укрвинпром" Володимирові Кучеренку: "Сказал в пятницу утром перезвонить, если не уедет, назначит время".

Прес-секретар міністра охорони здоров'я сумочкою збиває зі столу Цушка скляну пляшку мінералки "Моршинська". Вона розбивається.

— Уборщицу сюда, — мовить у рацію в рукаві охоронець.

За 2 хв. забігає жінка із віником та совком. Збирає скло й вибігає. Ще за хвилину повертається із ганчіркою та витирає воду. Цієї миті заходить прем'єр 63-річний Микола Азаров.

— В угол все это поставьте и сами там стойте, — наказує прибиральниці охоронець й виштовхує її з проходу. Вона там стоїть під час

20-хвилинної промови глави уряду.

— Міністерство фінансів завершує роботу над проектом бюджету на 2012 рік, — говорить прем'єр. — Цей бюджет нам треба скласти з великим запасом міцності. Образно кажучи, створити захисну дамбу проти цілком вірогідних викликів і ризиків на світовому ринку. Бюджет має бути вкрай економний, з мінімальним дефіцитом, має стимулювати внутрішнє виробництво і споживання, створити умови для вітчизняного товаровиробника, який стикнувся з напливом дешевої, але низькосортної продукції. Я не соромлюся повторювати, що і памперси, і сільгосптехніку ми здатні виробляти самі. Соромно космічній державі не робити цього.

З 1 серпня уряд обклав податком на додану вартість велику групу товарів. Зокрема підгузки, що їх раніше ввозили без ПДВ. Через це вони подорожчали на 20%. У вівторок прем'єр доручив це скасувати.

Азаров каже, що російські економісти звернулися з відкритим листом до свого уряду. Пишуть, що торгові відносини між Москвою і Києвом погіршилися через створення Митного союзу.

— Росія обмежує імпорт українських труб, металургійної продукції, м'яса, молока та цукру. І водночас іще не вийшли зі стадії обговорення масштабні проекти в авіабудуванні, машинобудуванні та транспортній інфраструктурі. Я поділяю стурбованість російських економістів. Нам треба визначитися з цінностями та напрацювати сценарій неконфліктного розвитку.

Обіцяє до 1 вересня відремонтувати всі школи — у 16 тис. зробити поточний ремонт, а в 4 тис. — капітальний, прокласти дороги до шкіл у селах. Також поступово переводити навчальні заклади на енергоощадні технології. Наводить як приклад Парасковіївську школу-інтернат на Донеччині, де встановили сонячні батареї.

Зараз ви читаєте новину «Росія обмежує імпорт м'яса, молока та цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути