Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2007 18:20

РНБО зобов"язала Кабмін профінансувати вибори

Учора зранку Верховна Рада планувала заслухати звіти керівників силових структур щодо забезпечення громадського порядку. До парламенту були запрошені міністр внутрішніх справ Василь Цушко, виконувач обов"язків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко, генеральний прокурор Олександр Медведько та голова Державної прикордонної служби Микола Литвин.

О десятій до зали заходить спікер Олександр Мороз, 63 роки. В ложі урядовців сидить, схиливши голову, Василь Цушко.

— Давайте розпочнемо засідання із привітання народного депутата Юрія Зубка з днем народження, — говорить Мороз.

Депутати аплодують. Підходять до іменинника й тиснуть руку. Соціаліст Іван Бокий дарує букет червоних троянд. Цілує, але не всміхається.

Голова Верховної Ради дивиться по боках.

— Цушко є, бачу. Медведько теж є. А де міністр оборони Гриценко? — запитує спікер. І відразу жартує: — Мабуть, попав у пробку.

Після цього вже третій день поспіль нардепи з владної коаліції починають засідання з обговорення указу президента про розпуск Верховної Ради. Генпрокурор Медведько виходить із зали. Засідання триває менш як годину, однак Мороз оголошує перерву. Пояснює, що  хоче взяти участь у засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

На засідання РНБО у Секретаріат президента приїздить і прем"єр-міністр Янукович.

— Я не зроблю жодного кроку для скасування указу про достроковий розпуск Верховної Ради і призначення позачергових виборів, — каже президент Віктор Ющенко, 53 роки.

Потім звертається до прем"єра та уряду з вимогою профінансувати майбутні парламентські вибори. Наголошує, що невиконання його указу тягне за собою кримінальну відповідальність. Після виступу президента говорить прем"єр.

— Усьому, що відбувається в нашій країні, однозначну оцінку не можна дати. Єдиний вихід із ситуації — дочекатися рішення Конституційного суду, — зауважує Віктор Янукович, 56 років.

Журналістів просять вийти із зали відразу після початку його промови. Однак прем"єр просить пресу залишитися і послухати далі.

— Якщо в країні свобода слова, то залиштесь і послухайте, — каже він.

Хоча лише за день до цього вперше за останні роки журналістів узагалі не пустили на засідання уряду. Головував саме Янукович.

Після засідання РНБО прем"єр мав поспілкуватися з пресою. Але його прес-секретар Денис Іванеску повідомляє, що Янукович зустрінеться з журналістами в Кабінеті Міністрів.

Виходить секретар РНБО Віталій Гайдук. Розповідає, що Рада нацбезпеки і оборони зобов"язала Кабмін виділити кошти на фінансування парламентських виборів. За його словами, кошти на це є в резервному фонді держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «РНБО зобов"язала Кабмін профінансувати вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути