Ексклюзиви
пʼятниця, 13 січня 2012 06:45

Президент знову пожурив Табачника

Президент знову пожурив Табачника

До зали засідань Адміністрації президента заходять троє працівників управління держохорони. Обходять круглий стіл, що стоїть у центрі. Один відсуває стілець, згинається і зазирає під низ. Інший оглядає штори на вікнах. У середу тут має розпочатися засідання Комітету з економічних реформ під головуванням президента Віктора Януковича. Говоритимуть про зроблене за минулий рік.

Збираються близько 50 урядовців, нардепів. Із розпущеним накрученим волоссям заходить "регіоналка" Інна Богословська. Вітається і цілується з лідером комуністів Петром Симоненком. Гладить його по плечу.

— Лучшим людям! — вітається. Той усміхається.

Сідає поруч із ним на стільцях для запрошених, що стоять у три ряди навпроти столу засідань. Неподалік умощується радниця президента Ганна Герман. Вона в чорних чобітках із великими білими трояндами на носках.

Президент 61-річний Віктор Янукович спізнюється на 10 хв. Заходить до зали із прем'єром Миколою Азаровим. Сідають за стіл. Прем'єр підпирає голову лівою рукою, дивиться перед собою. Так сидить майже все засідання.

— Наші мрії та сподівання були щирими, але який результат ми отримали? — говорить Віктор Янукович. — Вважаю, що в цьому залі не знайдеться людини, яка скаже, що задоволена результатами. Чи є такі? — обводить присутніх поглядом.

— Немає! — вигукує хтось.

Інна Богословська уважно слухає, киває. Петро Симоненко зиркає на годинник, кривиться. Прес-секретарка президента Дарка Чепак набирає виступ президента на айпеді.

— Є намагання повертатися в зворотному напрямку, — веде далі президент.

— Наприклад, коли ми скорочуємо дозвільні процедури, то надходять закони, які, навпаки, — Янукович замовкає на кілька секунд.

— Розширюють, — стиха підказує Інна Богословська.

— Відновлюють чи розширюють види робіт, які ми вже скасували, — продовжує президент. — Ми провели розмови з деякими народними депутатами, і вони нам відверто сказали, що це було прохання від уряду чи від міністерств. Звертаюся до міністрів: ну навіщо йти цим шляхом? Намагаємося повернути назад? Цього не бу-де! — протягує по складах. Вимахує руками. — Я хочу, щоб ви, Миколо Яновичу, — повертається до прем'єра, — разом з Акімовою (перший заступник глави Адміністрації президента. — "ГПУ") розібрали такі приклади і показали, хто за цим стоїть. Відверто скажу — міністри, яких не задовольняють умови, за яких ми працюємо сьогодні, повинні самостійно написати заяви і піти у відставку. Не треба чекати на те, щоб ми вам допомагали.

Прем'єр киває, підпирає підборіддя обома руками. Дивиться перед собою. Акімова теж киває і щось записує. На ній велике кольє з перлин.

— Ми бачили, коли є закриття в деяких регіонах шкіл, у деяких — лікарень. Я звертаюся до міністрів — до Табачника, до Аніщенка: заведіть такий порядок, щоб люди знали своєчасно, — за рік, за два, з розумінням ставилися до цього, що це робиться заради того, щоб покращити умови чи лікування людей, чи навчання дітей. Скільки можна вислуховувати нарікань від людей? Не будете цього робити — постраждаєте.

Виступ президента тривав 40 хв.

Зараз ви читаєте новину «Президент знову пожурив Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути