Ексклюзиви
четвер, 13 листопада 2008 19:05

Президент попросив суддів розібратися з Келебердою

— Це правильний хід Тимошенко. Нехай почекає, доки звідси піде Ющенко, — говорить особистий фотограф президента Микола Лазаренко до фотографа прем"єр-міністра Олександра Прокопенка.

Вони перемовляються 13 листопада перед початком з"їзду суддів у столичному Палаці культури та мистецтв. Сюди запрошені глава держави Віктор Ющенко та керівник уряду Юлія Тимошенко. Але останніми місяцями на схожі заходи вони разом не приходять.

На сцену ставлять три таблички із прізвищами Віктора Ющенка, голови Верховного суду Василя Онопенка та очільника Ради суддів Петра Пилипчука.

— Останнім часом суди були втягнені в земельні скандали, — говорить у виступі Василь Онопенко, 59 років. — Адже багато хто хоче нагріти на землі руки, залучаючи до цього представників Феміди. Я звернувся до Вищої ради юстиції, щоб звільнити цих суддів. Якщо там нас підтримають, то ми покажемо, як судді вміють очищатися.

Голова Верховного суду виступає понад 30 хв. Президент поглядає на годинник. Поспішає на літак до Азербайджану. Йому надають слово одразу після Онопенка.

Це є підкупна людина, це є не професіонал, людина, яка ганьбить систему

— Це не справа голови суду говорити через передовиці на шпальтах "Вечірніх вістей" чи "Київських відомостей". Давайте слухати і спілкуватися особисто, — говорить 54-річний Віктор Ющенко. Має на увазі інтерв"ю Онопенка, у яких той критикує президента за лобіювання проекту Закону "Про судоустрій".

У залі працівниця Секретаріату президента гортає тези його виступу. Вони надруковані великим шрифтом. Слова, на яких потрібно зробити наголос, виділені.

— Україна посідає 99-те місце серед 125 країн світу за показником незалежності судової системи, — зазначає президент. — Лише десять відсотків людей довіряють суддям.

Глава держави просить з"їзд обговорити дії судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Келеберди. Той зупинив дію указу президента про розпуск Верховної Ради.

— Це є підкупна людина, це є не професіонал, людина, яка ганьбить систему! — каже Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Президент попросив суддів розібратися з Келебердою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути