четвер, 25 грудня 2008 20:24

Президент намірився об"єднати "Нашу Україну" з "Єдиним Центром"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Під час з’їзду блоку ”Наша Україна — Народна самооборона” 7 серпня 2007 року у виставковому центрі ”КиївЕкспоПлаза” — глава держави Віктор Ющенко (у центрі), другий номер виборчого списку НУ-НС В’ячеслав Кириленко (ліворуч) та голова Секретаріату президен
Під час з’їзду блоку ”Наша Україна — Народна самооборона” 7 серпня 2007 року у виставковому центрі ”КиївЕкспоПлаза” — глава держави Віктор Ющенко (у центрі), другий номер виборчого списку НУ-НС В’ячеслав Кириленко (ліворуч) та голова Секретаріату президен

Президент Віктор Ющенко, 54 роки, хоче об"єднати свою партію "Наша Україна" з партією "Єдиний Центр" глави його секретаріату Віктора Балоги. Це може відбутися завтра під час з"їзду "Народного союзу "Наша Україна".

Глава держави запропонує таке об"єднання через можливі загрози з боку Росії та дії прем"єра Юлії Тимошенко. Про цей план розповідають голови обласних осередків "Нашої України". На початку тижня Ющенко зібрав їх у секретаріаті. Попросив пояснити необхідність об"єднання з "ЄЦ" членам партії. Найзапекліше проти такого союзу виступив нардеп і голова Закарпатської обласної організації Станіслав Аржевітін, 47 років. Кажуть, у відповідь президент гримнув кулаком по столу і сказав кілька теплих слів.

— Президент прямо не говорив про об"єднання із "Єдиним Центром", — розповідає про нараду Аржевітін. — Це визначатиме з"їзд. Говорити наперед не хочу. Але моя позиція така: якщо у "ЄЦ" є здорові сили, то вони можуть повернутися в партійні організації, із яких вони виходили, і пояснити, чому повертаються.

Коли вимикаємо диктофон, нардеп тяжко зітхає і визнає, що справді таке об"єднання відбудеться.

Мене не буде в "Нашій Україні", як і в "Єдиному Центрі"

— Ми готові лише на створення блоку Ющенка, — говорить народний депутат і член "ЄЦ" Оксана Білозір, 51 рік. — Із партії не виходитимемо. Адже маємо гарні структури.

55-річний депутат Роман Зварич запевняє, що в Секретаріаті президента готують план знищення "Нашої України". Мовляв, витиснуть із партії незгодних на союз із партією Балоги.

— Якщо так станеться, то мене не буде в "Нашій Україні", як і в "Єдиному Центрі". Де я буду — це поки що невідомо, — відказує він.

Очолити оргкомітет з"їзду й підготувати резолюцію про об"єднання з "ЄЦ" спочатку пропонували колишньому голові "Нашої України" В"ячеславові Кириленку. Але той від цього відмовився: конфліктує з Балогою. Також Кириленко не хоче бути першим заступником Ющенка у "Нашій Україні".

Зараз ви читаєте новину «Президент намірився об"єднати "Нашу Україну" з "Єдиним Центром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути