Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 17:44

Прем"єр-міністр пригрозила молокозаводам

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 47 років, у вівторок запросила фермерів до Українського дому. Більш як 2 год. радилися, як збільшити поголів"я корів, свиней та курей.

Зала переповнена. Працівники Українського дому з-за лаштунків приносять додаткові стільці й розставляють попід стіною. Усім запрошеним місць не вистачає. Прем"єрка запізнюється на 10 хв. Швидко виходить на сцену з міністром аграрної політики Юрієм Мельником.

— Можливо, тільки урядовці багато років не знали, який колосальний аграрний потенціал має наша держава, — починає виступ Тимошенко. — Адже ми маємо унікальні чорноземи, щоб забезпечувати себе й півсвіту сільськогосподарськими продуктами.

Просить подивитися на два екрани за її спиною. Там на графіках зазначено, як за 17 років зменшилося поголів"я худоби: корів — учетверо, свиней — утричі.

— Тому маємо дефіцит м"яса, — зауважує прем"єрка.

Додає, що уряд розробив 15 напрямків допомоги тваринництву. Зокрема, виділятиме землю для будівництва ферм та погашатиме відсотки за їхніми кредитами. Каже, що один із заступників Мельника курируватиме цей напрямок. А Мінагрополітики створить соціальні телевізійні ролики з номерами телефонів для тих, хто захоче вирощувати тварин.

Сало вже по 70 гривень

Тимошенко запрошує до слова голову житомирської Асоціації фермерів Петра Головієнка, 51 рік. Він гладкий. Майже хвилину всі чекають, доки Головієнко дійде до сцени з кінця зали.

— Це ми з останніх рядів вибираємося, — після тривалої паузи говорить Тимошенко. — Наступного виступаючого я попрошу підтягнутися ближче до трибуни.

За словами Головієнка, слід будувати нові ферми, але для цього немає землі. Просить зарезервувати її, а також створити пункти продажу недорогого якісного м"яса. Мовляв, посередники збагачуються, коли купують живу вагу по 12 грн.

— Сало на Бессарабському ринку вже по 70 гривень, — перебиває його прем"єр-міністр. — При таких цінах усі гроші треба вкладати в тваринництво.

Голова Асоціації фермерів дивується, чому в людей купують молоко по гривні, а в магазинах продають по 6 грн.

— Треба подивитися, які важелі впливу ми маємо на ці молокозаводи, — відказує Тимошенко. — Якщо вони купуватимуть і далі молоко по заниженій ціні, то включатимемо державну машину. Або ми партнери, або нехай не ображаються.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр пригрозила молокозаводам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути