вівторок, 24 жовтня 2006 18:18

Прем"єрам повідомили, що газ буде по 130 доларів

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Прем’єр-міністр Росії Михайло Фрадков (ліворуч) і український прем’єр Віктор Янукович після підписання програми міжрегіонального і міжекономічного співробітництва
Прем’єр-міністр Росії Михайло Фрадков (ліворуч) і український прем’єр Віктор Янукович після підписання програми міжрегіонального і міжекономічного співробітництва

До журналістів прем"єри України та Росії вийшли задоволеними. Вони тільки-но пообідали.

56-річний керівник російського уряду Михайло Фрадков усміхається і нагадує, що з українським прем"єром Віктором Януковичем, 56 років, зустрічаються вже втретє за цей рік:

— Поэтому можно расчитывать на понимание проблем, на правильную постановку вопросов, — додає.

Український і російський прем"єри підписують "Програму міжрегіонального та міжекономічного співробітництва між Україною та Російською Федерацією до 2010 року".

Обабіч стоять члени делегацій. Біля гостей — посол Росії в Україні Віктор Черномирдін. З нашого боку — три міністри: транспорту та зв"язку Микола Рудьковський, аграрної політики Юрій Мельник та економіки — Володимир Макуха.

Все будет нормально, все идет по плану

Прес-секретар українського прем"єра Денис Іванеску оголошує, що починається прес-конференція. Зазирає до папірця й називає наперед записані прізвища журналістів, які ставлять запитання. Зробити це дозволяють лише чотирьом — одній росіянці і трьом українцям.

Запитують, коли в Україну приїде Путін. Чіткої відповіді немає.

— Все будет нормально, все идет по плану, — багатозначно каже Фрадков.

Востаннє Путін був у Києві наприкінці березня минулого року. Усіх цікавить ціна на газ. Раніше Янукович обіцяв, що її назвуть саме під час візиту Фрадкова. Останнім часом у засобах масової інформації з"явилися повідомлення, що задля збереження невисокої ціни на російський газ Україна погодилася на політичні й економічні поступки.

— Мы получили сегодня телефонное подтверждение, — задоволено каже Віктор Янукович. — Объемы газа, поставляемые в Украину, подтверждаются. Не менее пяти миллиардов кубических метров газа по цене не выше 130 долларов за тысячу кубических метров.

Поки Янукович говорить, його російський колега кусає губи, рухає щелепами. Фрадкова запитують про зовнішню політику України. Для північної сусідки дражливими темами є інтеграція України в НАТО та ймовірність її вступу до Світової організації торгівлі раніше за Росію.

Фрадков відповідає, що стосовно НАТО все має вирішувати український народ. А про вступ до Світової організації торгівлі каже:

— Если это ВТО, то учитывая продвинутость в отношениях с ВТО России, конечно, нужно больше консультироваться. И... — робить паузу. — Я бы сказал, синхронизировать переговорный процесс наших стран по отношению к ВТО.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єрам повідомили, що газ буде по 130 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути