понеділок, 19 травня 2008 18:35

Прем"єр звинувачує президента в репресіях

Кабінет Міністрів переніс приватизацію Одеського припортового заводу. Вона мала відбутися сьогодні. Прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко повідомила, що проти чиновників Фонду державного майна, які займалися організацією продажу, порушують кримінальні справи.

Учорашнє позачергове засідання Кабміну було пов"язане із забороною Ради нацбезпеки та оборони продавати Одеський припортовий. Зібралися майже усі урядовці. Міністр оборони Юрій Єхануров, 59 років, намагається пройти через натовп біля входу.

— Так, тут не пустять, — протискається, піднімаючи вгору портфель.

На столах у міністрів у запарниках кава, цукор та чашки. Глава уряду запізнюється. Віце-прем"єр Григорій Немиря наливає собі кави, гортає папери.

Підходить похмура Юлія Тимошенко. Але зайшовши до зали, починає усміхатися.

— Сьогодні чесна приватизація в країні зупинена, — каже. Просить журналістів не розходитися до кінця засідання уряду.

Воно триває майже 2 год. Потім прем"єрка виходить у зал для брифінгів.

— Президент сьогодні запросив генерального прокурора і в прямому режимі тиску примусив порушити кримінальну справу проти працівників казначейства, урядовців,  керівників Фонду держмайна, включаючи виконувача обов"язків Андрія Портнова, — дивлячись в одну точку, говорить Тимошенко. — Це не проти них порушено кримінальну справу, а проти мене особисто, проти уряду, проти чесної приватизації і наведення порядку в країні.

Юлія Тимошенко каже, що останні події довкола підготовки до приватизації ОПЗ і незаконної приватизації шельфів Чорного моря свідчать про свідоме руйнування роботи уряду.

— Усе, що відбувається, це продовження технології Банкової, направленої на знищення уряду та переформатування коаліції, — вважає прем"єрка.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр звинувачує президента в репресіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути