середа, 14 березня 2012 05:15

Прем'єру поскаржилися на корупцію

Глава уряду 64-річний Микола Азаров зустрівся із 30 представниками іноземних компаній. У вівторок уранці зібрав їх у клубі Кабміну. Запізнився на 20 хв.

— Ми досягли макроекономічної стабільності, — каже про два роки роботи свого уряду. — Дефіцит бюджету практично нульовий. Це після провальних 16 відсотків 2009-го. Курс національної валюти зміцнів.

15 хв. розповідає про урядові реформи. Повідомляє, що збирається виплатити по 1 тис. грн знецінених заощаджень радянського Ощадбанку.

— Із проведених масштабних реформ я, як успішно завершену, назвав би пенсійну. На цьому комплімент завершується, — каже йому російською директор інвестиційної компанії "Драґон кепітал", чех 37-річний Томаш Фіала. — В Україні на першому місці проблема корупції.

— Кому із вас довелося давати хабар? — перебиває його російською Микола Азаров і обводить поглядом присутніх. — Підніміть руки. Ми ж домовилися по-чесному.

Ті всміхаються, дехто опускає очі.

— У присутності телебачення, заступника міністра внутрішніх справ і керівника податкової важко сказати, — голосно сміється Томаш Фіала. — Ми можемо це розповісти один на один. Самі розумієте, що в держапараті достатньо низькі зарплати, але є хороший приклад Сінгапуру, де прем'єр-міністр заробляє понад мільйон доларів, а міністри більш як півмільйона. Там мотивація брати хабарі набагато нижча.

— А з чого починав Сінгапур? — знову перебиває його прем'єр. — Це зараз найбагатша країна світу і прем'єр може собі дозволити мати зарплату в мільйон. Я був у Сінгапурі, й він мені розповідав, із чого починав. Підвів до вікна і каже: "У цій калюжі борсалися свині. Ось із чого я починав".

Працівники уряду одразу просять журналістів вийти в коридор, а за 30 хв. — із приміщення взагалі.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єру поскаржилися на корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути