вівторок, 13 лютого 2018 00:20

"Уявімо, що сьогодні Путін їв яблуко, вдавився і помер"

— У нас є ворог — Росія. Її послаблення на всіх фронтах призведе до внутрішньої нестабільності. І от тоді стане можливим відновлення територіальної цілісності України, — говорить колишній ­командир полку "Азов" і голова "Національного корпусу" народний депутат 38-річний Андрій Білецький.

Інтерв'ю з ним вийшло на сайті "Главком" 7 лютого.

— Уявімо, що сьогодні Путін їв яблуко, вдавився і помер, — продовжує Білецький. — Процеси в Росії пришвидшують нестабільність у світі. В таку епоху виграють ті, хто буде готовий до цього. А хто сподіватиметься на доброго сусіда, Трампа, санкції чи ще щось — не отримають нічого.

Ми хочемо війну зупинити чи виграти, тобто повернути території? Переконаний, що нам потрібен другий варіант. Бо в іншому разі проблеми нікуди не зникнуть.

Сучасна Верховна Рада — це дивне утворення, — розповідає про колег. — Переважно ухвалюють ті законопроекти, що вирішують питання між двома гравцями — БПП і "Народним фронтом". Всі інші законопроекти — це завжди предмет торгівлі. Ви нам проголосуєте за цей законопроект, а ми вам дамо голоси за інший.

На запитання про можливий вихід у другий тур президентських виборів 2019 року Петра Порошенка і Юлії Тимошенко відповідає:

— Не люблю фільмів жахів, тому навіть не розглядатиму такий варіант розвитку подій.

— Ніхто й ніколи не зможе прорахувати, що стане останньою краплею, — розмірковує про третій Майдан. — Чергова поїздка лідера держави за півмільйона доларів на свята, ще одне катастрофічне підвищення тарифів, найменша поразка на фронті чи нова Врадіївка з поліцейським свавіллям. Влада настільки слабка і знавісніла для усіх верств населення, що може впасти будь-якої секунди. Ось тому я і кажу про можливий третій Майдан.

Андрія Білецького обирали до Верховної Ради на позачергових виборах 2014-го. Балотувався на одному з округів у Києві. Не входить до жодної фракції. Торік у березні підписав "Національний маніфест" — документ про спільну діяльність "Національного корпусу", "Свободи" і "Правого сектора".

Зараз ви читаєте новину «"Уявімо, що сьогодні Путін їв яблуко, вдавився і помер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути