понеділок, 19 лютого 2007 16:51

Піскун відкликав позов до президента

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Святослав Піскун сидить біля гардероба Верховної Ради 1 листопада 2006 року. У той день антикризова коаліція звільнила двох міністрів президента: юстиції — Романа Зварича і культури — Ігоря Ліхового
Святослав Піскун сидить біля гардероба Верховної Ради 1 листопада 2006 року. У той день антикризова коаліція звільнила двох міністрів президента: юстиції — Романа Зварича і культури — Ігоря Ліхового

Народний депутат від Партії регіонів Святослав Піскун, 47 років, відкликав свій позов до президента Віктора Ющенка, який у жовтні 2005 року звільнив його з посади генпрокурора. Досі Піскун вимагав визнати це рішення недійсним.

Учора відбулося засідання Верховного суду, який мав поставити у цій справі крапку. На нього прийшли представники президента і екс-генпрокурора.

До зали заходять шестеро суддів у червоних мантіях. Головуючий 51-річний Віктор Кривенко заштовхує свій портфель під стілець і зачитує лист Піскуна. У ньому йдеться про те, що екс-генпрокурор відкликає позовну заяву. Під листом дата — 15 лютого 2007 року. Представник нардепа Тетяна Ковальова каже, що бачила Піскуна минулої суботи — 17 лютого. Він їй про відкликання позову нічого не казав. Бере листа й розглядає.

— Немає сумніву. Це — власноруч написане Святославом Піскуном, — визнає Ковальова.

Однак зауважує, що відсутній реєстраційний номер листа у Верховному суді. Представник президента Микола Полудьоний теж здивований, але підтримує бажання Піскуна відкликати заяву. Судді просять усіх вийти. Мовляв, треба порадитися. За 15 хв. оголошують:

Тут є якісь політичні міркування

— Верховний суд ухвалив прийняти заяву, закрити провадження і скасувати всі попередні рішення по цій справі. Постанова оскарженню не підлягає, — оголошує Кривенко. Витягує з-під стільця свій портфель і йде.

— Мені хотілось би думати, що позивач вирішив визнати, що його позиція була помилковою. Але я схильний думати, що тут є якісь політичні міркування, — говорить Полудьоний.

Водночас у кулуарах Верховної Ради наближені до екс-генпрокурора люди переконують, що він таки очолить Генпрокуратуру через два-три місяці. Бо нібито Піскун — найбільш компромісна фігура для президента й антикризової коаліції. На запитання, чи може президент подати кандидатуру Піскуна на затвердження парламентом, Полудьоний ніяково усміхається:

— Все можливо в нашому бурхливому житті...

— Справа безнадійна, от він і відкликав позов. Вирішив зберегти добру міну при поганій грі, — каже народний депутат від "Нашої України" Юрій Ключковський, 57 років.

До чуток про можливе повернення Піскуна в генпрокурори ставиться скептично:

— Третій раз в ту саму річку... — сміється нардеп. — У наш час усе можливе. Але знаючи, які були стосунки, сумніваюся.

Зараз ви читаєте новину «Піскун відкликав позов до президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути