Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 18:49

Парламент працюватиме до 25 січня

  Петро Симоненко (ліворуч) та Володимир Литвин під час вчорашнього засідання погоджувальної ради парламенту
Петро Симоненко (ліворуч) та Володимир Литвин під час вчорашнього засідання погоджувальної ради парламенту

Народні депутати працюватимуть на тиждень довше запланованого — до 25 січня. Потім до 4 лютого матимуть традиційні зимові відпустки. Таке рішення прийняли учора на погоджувальній раді керівники фракцій і комітетів парламенту.

Раніше із закликом узагалі відмовитися від зимових канікул звернувся до Верховної Ради президент Віктор Ющенко.

Перед засіданням депутати з опозиції розповідають, що ініціативу скоротити відпочинок не підтримують. Зокрема "регіонал" Василь Хара, 60 років, каже:

— У сесійній залі нема чого розглядати. Немає законопроектів. Те, що говорить президент — піар. Навіть законів від глави держави і Кабінету Міністрів на сьогодні в парламенті немає.

До зали заходить голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 33 роки. Доки розкладає папери, забігають ті, хто запізнився. Серед них — колишній перший віце-прем"єр Микола Азаров. Він пробирається до свого місця через натовп журналістів.

Яценюк каже, що у Верховній Раді зареєстровано 611 законопроектів

Яценюк каже, що у Верховній Раді зареєстровано 611 законопроектів. 18 вніс президент Віктор Ющенко. 17 із них мають розглядатися як першочергові. Також спікер пропонує цього тижня розглянути зміни до регламенту Верховної Ради. Відповідно до них кожної п"ятниці під час сесійного засідання проводити "годину уряду", коли кожен нардеп зможе поставити міністрам запитання.

Нардепи переходять до порядку денного. Журналістів просять залишити залу. За зачиненими дверима депутати проводять близько трьох годин.

— Ми продовжимо роботу Верховної Ради на тиждень для роботи у комітетах, — повідомляє Арсеній Яценюк.

Розповідає також, у п"ятницю парламент проведе "годину запитань" й розгляне кадрові призначення. А наступного тижня Верховна Рада на засідання не збиратиметься. Депутати працюватимуть у комітетах. У сесійну залу прийдуть 25 січня — для закриття першої сесії Верховної Ради шостого скликання. Тоді й розглянуть подані президентом законопроекти.

Зараз ви читаєте новину «Парламент працюватиме до 25 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути