Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2018 05:11

Олег Сенцов готовий просити про помилування

Український політв'язень Олег Сенцов, 41 рік, готовий написати прохання про помилування президентові РФ 65-річному Володимиру Путіну.

— Усі політв'язні, зокрема й Надія Савченко, проходили через цю процедуру. Тут ти або пишеш і їдеш, або сидиш далі. Олег готовий написати, — каже його адвокат Дмитро Дінзе. — Іншого варіанта звільнення немає. Сенцов прогнозує, що воно буде не скоро. Якщо мінятимуть, то одразу на декількох людей.

Сидить у загальному бараку, де ще 30–40 людей. Пише сценарії, займається творчістю, відмовляється від роботи. Із засудженими стосунки добрі. Харчування середнє. На ув'язненого виділяють 72 рублі (36 грн. — ГПУ) на добу. Є магазин. Можна витратити не більше 3 тисяч рублів (1,5 тис. грн. — ГПУ) на місяць. Продукти за завищеними цінами й не завжди якісні. Замовляє найнеобхідніше: зубну пасту, щітку, шкарпетки, хліб або цукерки. Дозволяють телефонувати раз на тиждень. Якщо хтось пише Олегу, може оплатити відповідь. Це коштує 300–500 рублів (150–250 грн. — ГПУ). Є відеодзвінки, які можна замовити за свій кошт. Олег тримає зв'язок із родичами.

Олег Сенцов сидить у колонії російського міста Лабитнангі в Сибіру. Його арештували 12 травня ­2014-го в Сімферополі працівники Федеральної служби безпеки. Звинуватили в тероризмі. Начебто вночі 9 травня планував підірвати пам'ятник Леніну. 25 серпня ­2015-го Сенцова засудили до 20 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов готовий просити про помилування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути