Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2019 05:20

"Офіс президента має бути на вокзалі та у відділі субсидій"

Автор: Осман КАРІМОВ
  Олег Ляшко говорить із жінкою в одному з регіонів країни. Політик вважає, якщо у влади є можливість узяти європейські гранти — їх варто витратити на підвищення пенсії колишнім колгоспникам, яких у країні п’ять мільйонів
Олег Ляшко говорить із жінкою в одному з регіонів країни. Політик вважає, якщо у влади є можливість узяти європейські гранти — їх варто витратити на підвищення пенсії колишнім колгоспникам, яких у країні п’ять мільйонів

Переїзд і перейменування Адміністрації президента на офіс не на часі, вважає народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Бо мільйонам українців немає за що їсти та лікуватися.

На одному із телеефірів політик запитав у представника команди президента Дмитра Разумкова, скільки коштує затіяний переїзд? Той не відповів, але натякнув, що гроші на це виділять європейці. Це обурило лідера Радикальної партії ще більше. Чому на такі другорядні речі, як переїзд офіса президента, гроші є, а на збільшення соціальних виплат для громадян — немає? За інформацією народного депутата, на це потрібно близько 300 мільйонів гривень. Олег Ляшко наголошує: гроші просто так ніхто не дарує. Тож потрібно шукати, який зиск матимуть європейці від такої "благодійності".

— Я хотів би побачити хоч одного європейця, який три копійки дасть ні за що. А тут раптом на новий президентський офіс збираються мільйони тратити, — зазначив лідер Радикальної партії.

Він дав поради владі, на що вона мала би витратити ці кошти:

— Якщо у вас є можливість узяти європейські гранти — візьміть їх для того, щоб підняти пенсії колишнім колгоспникам, яких п'ять мільйонів людей. Вони отримують по 1500 гривень пенсії. 17 гривень отримують люди, які доглядають за родичами з інвалідністю. Молода мама 800 гривень на місяць має на дитину — пачку памперсів на ці гроші не купиш. Замість того, щоби тратити гроші на нові офіси, хай потратять на ліки для онкохворих, на підвищення зарплат і на те, щоб відновити контроль за цінами. Бо зарплату піднімають на три копійки, а ціни ростуть у рази, — обурюється Ляшко.

А щодо президентського офісу, лідер Радикальної партії висловив кілька думок, де він має бути розташований.

— Я порадив би Зеленському дотримуватися серіалу "Слуга народу", де його персонаж обходиться без офісу та їздить на велосипеді. На відміну від кіношного персонажа, президент їздить на броньованих "Мерседесах". Хочу підказати президенту, де його офіс має бути — на вокзалі, на базарі, в Пенсійному фонді, у відділі соцзабезпечення, у відділі нарахування субсидій, де люди годинами у черзі стоять, щоб нещасні копійки отримати, — резюмував політик.

Знайти гроші на підвищення зарплат бюджетникам можна, якщо вичистити корупційні схеми з держбюджету та перекрити контрабанду на митниці, вважає Ляшко. Цього, нагадав політик, від нового президента й чекали українці, які його обирали.

Зараз ви читаєте новину «"Офіс президента має бути на вокзалі та у відділі субсидій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути