Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2010 07:15

"Ну что, кончилась ваша бандеровская власть?"

— Уже зрозуміло, що так званого третього туру не буде, — каже колишній нардеп-комуніст 80-річний Георгій Крючков перед засіданням громадсько-політичного об"єднання "Український форум" у Києві. — Уже треба говорити про склад майбутнього уряду. Прем"єром має стати досвідчена врівноважена людина без великих кар"єрних амбіцій.

Крючков стоїть у конференц-залі готелю "Національний". До нього підходить голова "Українського форуму" Володимир Семиноженко, 59 років. Розціловуються в щоки.

— Як здоров"я? — питає в екс-нардепа.

— Нормально, — усміхається той.

У коридорі ставлять на столи каву, чай, апельсиновий сік, бутерброди, печиво. У залі збираються українські, грузинські та китайські журналісти.

— Ну что, кончилась ваша бандеровская власть? — питає грузинський журналіст в українського.

— Та ні, ці ще похлєщє будуть, — відказує той.

На форумі чекають екс-президента Леоніда Кучму. Але організатори прибирають зі столу табличку з його прізвищем. Кажуть, відмовився за годину до початку засідання. Причин не пояснив. Очікують також нардепа-"регіонала" і можливого майбутнього прем"єр-міністра Миколу Азарова, 61 рік. Працівниця готелю тримає для нього відкритим окремий ліфт.

Азаров з"являється рівно о 12.00 у супроводі охоронця та прес-секретаря. Хутко забігає до ліфта й підіймається до зали.

— Тимошенко уже нужно идти в опозицию, — починає свій виступ. — А нам на будущее надо сформировать новое правительство и коалицию в этом Верховном Совете. Потом восстанавливать экономику и наполнять казну.

Каже, що коли уряд Януковича йшов у відставку 2007 року, то залишив у скарбниці 24 млрд грн, а зараз там "фактично нуль". Зауважує, що державний борг України тоді становив 70 млрд грн, а тепер — 300 млрд.

Слово просить віце-президент Академії наук 64-річний Валерій Геєць.

— За нашими підрахунками, дефіцит цьогорічного бюджету вже 80 мільярдів гривень. Щоб із нами продовжував працювати Міжнародний валютний фонд, дефіцит треба скоротити вдвічі.

Азаров за 40 хв. іде. Його запитують, чи він буде наступним прем"єром. Відповідати відмовляється. Відштовхує журналіста та виходить на вулицю.

Зараз ви читаєте новину «"Ну что, кончилась ваша бандеровская власть?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути