понеділок, 05 березня 2007 18:17

На 8 Березня Тимошенко чекає від Ющенка рішення про розпуск парламенту

У центральному офісі БЮТу по вул. Турівській, 13 учора на двох екранах показували уривки короткого відеоролика про візит Юлії Тимошенко до США. Ось американці стоячи аплодують після перегляду відеокліпу про її опозиційну діяльність. Тимошенко у відповідь посилає їм рукою поцілунки.

Показ відбувається перед прес-конференцією. Але Тимошенко на неї  запізнюється, і ролик прокручують чотири рази.

Зрештою, з"являється лідерка БЮТу. Разом з нею — її колишній прес-секретар, а нині народний депутат Віталій Чепінога. Несе великий коричневий альбом у вигляді книги, прикрашеної залізними вставками.

46-річна Юлія Тимошенко розповідає, що в США почувалася погано. Не змогла прилаштуватися до різниці у часі.

— Три дні людина може майже не спати, мало їсти, але давати результат, — каже про себе.

Розповідає, що їздила до США, щоб пояснити, куди рухається Україна. Мовляв, на Заході цього не розуміють і не інвестують сюди грошей. Також говорила про енергетичні загрози. За словами Юлії Тимошенко, в Україні відбувається узурпація енергетичного ринку компанією "РосУкрЕнерго" та близькими до неї структурами.

— Ці дві тези були донесені до керівництва США, — каже Тимошенко.

Розповідає про свої зустрічі з віце-президентом Діком Чейні, держсекретарем Кондолізою Райс, радником Джорджа Буша, сенаторами й конгресменами.

Тимошенко переконує, що США підтримають дострокові вибори до Верховної Ради, якщо все буде зроблено законно. Розгортає альбом, який приніс Чепінога. Це подарунок від американських співрозмовників за внесок у розвиток демократії в Україні й регіоні. Там — документи підписані президентом США Рональдом Рейганом у 1980-х роках щодо підтримки незалежності України й засудження Голодомору 1932–1933-х років.

Про візит до США Тимошенко хоче розповісти президентові Віктору Ющенку. Жартує, що у переддень 8 Березня найкращим подарунком для всіх жінок України від глави держави були б дострокові вибори.

Зараз ви читаєте новину «На 8 Березня Тимошенко чекає від Ющенка рішення про розпуск парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути