середа, 03 вересня 2008 18:16

Міністри-"нашоукраїнці" пішли із засідання уряду

Учора під стіни Кабінету Міністрів під"їхали два автобуси. Ними на засідання уряду привезли 27 медалістів пекінської олімпіади та їхніх тренерів.

Спортсменів розсаджують поруч із міністрами. Присутні лише урядовці з квоти БЮТу. Працівники Кабміну перешіптуються, що віце-прем"єр із гуманітарних питань Іван Васюник зібрав міністрів із квоти "Нашої України" у своєму кабінеті. Радяться, чи приходити на засідання.

Заступник Генпрокурора Тетяна Корнякова обіймає міністра вугільної промисловості 71-річного Віктора Полтавця. Вітає із проголосованим у парламенті законом "Про підвищення престижності шахтарської праці". Каже, тепер його пам"ятатимуть довго.

— Дай Бог, чтоб не забыли за месяц, который мне осталось проработать, — натякає Полтавець на можливий розпад коаліції. Після цього уряд автоматично йде у відставку.

У коридорі міністр внутрішніх справ 43-річний Юрій Луценко говорить, що коаліцію БЮТу та НУ-НСу ще можна врятувати — якщо президент звільнить голову свого секретаріату Віктора Балогу. "ГПУ" запитує, чому Луценкова "Народна самооборона"  голосує в парламенті з Партією регіонів, БЮТом та комуністами.

— На жаль, голосували тільки 10–12 чоловік. Усіх їх — 17, — усміхається він.

47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко запізнюється на засідання на 10 хв. З усмішкою повідомляє, що відбувається знакове засідання уряду.

— У нас сьогодні найдорожчі гості, — каже. — Вони принесли Україні найбільший рівень слави — це спортсмени, які стали переможцями на Олімпіаді в Пекіні.

Усім призерам вручає грамоти, медалі та конверти з платіжними картками — на рахунках гроші за отримані медалі. За золоті — 700 тис. грн, срібні — 500 тис., бронзові — 350 тис. Бронзова призерка з вільної боротьби Ірині Мерлені, 26 років, просить виплатити премії і тренерам. Дарує Тимошенко українську олімпійську форму та іграшкових лелеченят.

— Це наш талісман, — пояснює Мерлені.

— Уряду як ніколи потрібні талісмани, — відказує прем"єр. — Адже в політиці так само важко, як і в спорті. Ваші талісмани поставлю на своєму робочому столі.

До зали засідань заходять міністри за квотою "Нашої України". Іван Васюник просить оголосити заяву. Говорить, що напередодні БЮТ із Партією регіонів та комуністами ухвалили антиконституційні рішення.

— Де-факто це призвело до розвалу коаліції, що й зумовило ухвалення рішення фракції НУ-НС про вихід із неї, — каже він про ранкове рішення.

Додає, що міністри з квоти НУ-НСу проводитимуть консультації й не братимуть участі в засіданні уряду. Вони підводяться й виходять.

— Це істерика й просто безвідповідальні кроки, — коментує Юлія Тимошенко. — Демократична коаліція повинна жити й працювати. Хоча президент країни знищував її з першого дня, усі вісім місяців.

Зараз ви читаєте новину «Міністри-"нашоукраїнці" пішли із засідання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути