Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2019 06:25

Миколу Рудьковського засудили в Москві до двох років колонії

9 грудня Московський міський суд засудив екс-міністра транспорту та зв'язку України 51-річного Миколу Рудьковського до двох років колонії. Його визнали винним у нападі на російське посольство в Києві у червні 2014-го. Торік у вересні затримали в Москві.

14 червня 2014 року Рудьковський із невстановленою групою осіб із "числа українських націоналістичних організацій" взяв участь у нападі на посольство Росії, заявили в Генпрокуратурі РФ. Мовляв, намагався "ускладнити міжнародні відносини між державами". Сума збитків — понад 14,8 млн руб. (понад 5 млн грн. — ГПУ).

На "Ютюбі" збереглося відео, де Рудьковський в оточенні натовпу стоїть біля представництва Росії.

— Вас народ ненавидит, чего вы сюда приехали, — каже йому чоловік. На той момент Рудьковський був депутатом Верховної Ради. — Вашу харю хотят видеть только в тюрьме. Рудьковского в тюрьму!

— За що? Я все робив, аби Крим був українським. Я в Луганськ поїхав.

— Вы поддержать пришли нас, — говорить Рудьковському жінка, яка стоїть збоку. Кладе йому в руку камінь. Люди навколо скандують: "Бросай!" Менш ніж за хвилину він кидає камінь, натовп схвально підтримує.

Рудьковський визнав провину, пишуть російські ЗМІ. Прокурори просили шість років колонії. Суд призначив два, врахували, що має малолітніх дітей, позитивні характеристики. І частково компенсував матеріальну шкоду. Також суд зарахував час перебування під вартою за принципом — один день у СІЗО за півтора в тюрмі. Тому в колонії має пробути три місяці.

Микола Рудьковський був депутатом трьох скликань. У 2006–2007 роках обіймав посаду міністра транспорту та зв'язку. У жовтні 2013-го очолив Соціалістичну партію України. 2014-го виїхав за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Рудьковського засудили в Москві до двох років колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути