Ексклюзиви
неділя, 19 серпня 2007 16:13

Мельниченко йде на вибори з Бродським

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Перший заступник голови Партії вільних демократів Михайло Бродський (праворуч) і заступник голови партії Юрій Сахно голосують за партійний виборчий список
Перший заступник голови Партії вільних демократів Михайло Бродський (праворуч) і заступник голови партії Юрій Сахно голосують за партійний виборчий список

Минулої п"ятниці відбувся з"їзд Партії вільних демократів. Майже одностайно затвердили виборчий список, в якому під третім номером — колишній охоронець Леоніда Кучми 40-річний Микола Мельниченко.

Хоча ще місяць тому він казав: "Мені як публічній особі надходять пропозиції від різних політичних сил. Однак я не політик. Я хотів би, щоб люди масово проголосували проти всіх політичних партій". Нині Мельниченко перебуває в лікарні — наприкінці липня в нього стався інсульт.

— На жаль, через хворобу Микола Мельниченко не може бути присутнім, — пояснює почесний голова партії, мер Черкас 40-річний Сергій Одарич. — Але ми матимемо змогу його почути.

У виступі Одарич каже, що всі політики однакові, лише пофарбовані в різні кольори. Зазначає, що Тимошенко включила до свого списку "кучмістів", які проходять перевиховання в її "білому братстві".

— Але ми примусимо цих ублюдків бути чесними! — виголошує гасло партії Одарич.

Колишній голова "вільних демократів", а нині перший заступник Одарича 48-річний Михайло Бродський пояснює, що "ублюдок" — це кінь, схрещений з віслюком, який не приносить потомства.

— Этот мул работает только на себя, — зауважує він. — Так и политики, которые не приносят никакой  пользы. Они просыпаются с мыслью: что бы стырить?

На двох великих екранах показують на лікарняному ліжку Миколу Мельниченка. Із пластикового стаканчика через трубочку його напувають водою. Медсестра витирає піт з чола. Мельниченко перекладає друковані аркуші.

— На мене реально йде полювання, — слабким голосом каже він. — Відповідальність за те, що відбувається зі мною, я покладаю на президента Віктора Ющенка, який не хоче, щоб я дожив до суду над Кучмою.

 Ми примусимо цих ублюдків бути чесними!

Розповідає, що буде й далі оприлюднювати свої записи.

— Юліє Володимирівно, куди зникли передані мною 2004 року у Варшаві записи розмов Леоніда Кучми та Віктора Януковича? — з екрана запитує у Тимошенко. — Чи не тому Янукович і досі прем"єр-міністр, а у Верховній Раді процвітає корупція?

Одарич називає першу десятку виборчого списку. Це він, Михайло Бродський, Микола Мельниченко, колишні "бютівці" Дмитро Видрін, Любов Стасів, Олексій Данілов та інші. У розданих журналістам списках під 11 номером значиться колишній "нашоукраїнець" Борис Беспалий.

Оголошують перерву. Одарич залишається на сцені й мовчки гортає папери. Журналісти підбігають до Бродського. Розпитують про стан Мельниченка.

— У него что-то со спиной, — пояснює той. — Он еще две недели должен полежать.

З"їзд продовжується. Делегати обговорюють списки кандидатів у депутати.

— Чому "Пора" в списки натикала своїх людей? — обурюється одна з делегаток. — Мало їм Золотарьова й Юсова, так ще й невідомих нам сюди приплели!

Обговорення триває десь півгодини. Потому списки майже одностайно  затверджують. Бродський просить тих, у кого неправильно заповнені документи до Центрвиборчкому, щоб залишилися в Києві й виправили.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко йде на вибори з Бродським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути