пʼятниця, 22 березня 2019 00:40

Медведчук продає маєток і 30 гектарів землі

Кум російського президента, лідер проросійського руху "Український вибір" 64-річний Віктор Медведчук виставив на продаж маєток у місті Українка Київської області. Оголошення виклали у закритій групі рієлторів 14 березня. Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

На території обійстя є причал, вертолітний майданчик, споруда для його ремонту, гостьовий будинок на 200 кв. м, дім-хонка (від назви фінської фірми "Хонка", яка є світовим лідером будівництва з екологічно чистої деревини. — ГПУ) на 1125 "ква­дратів", басейн. Садиба розташована на 30 га землі на березі річки Стугна. Одна сотка тут коштує 122 тис. грн. Загалом маєток оцінили в 360 млн грн.

Землі виділили фірмі Медведчука у 2000‑х нібито під рекреаційний об'єкт. Зараз ділянку поділили на дві частини — 24,4 га володіє ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур", яка належить дружині політика телеведучій Оксані Марченко, 45 років. Другу частину записали на ТОВ "Компанія з управління активами "МТІР Ессет Менеджмент", якою володіють кіпрські компанії.

Медведчук двічі був народним депутатом. Працював заступником голови Верховної Ради. Три роки очолював Адміністрацію президента Кучми. З початку російської агресії на Донбасі брав участь у Мінському переговорному процесі. Останні два роки фактично не є учасником переговорів.

2014-го США ввели проти нього особисті санкції — як проти особи, яка загрожує миру і безпеці в Україні, підриває демократичні процеси.

Із дружиною виховують дочку 15-річну Дарину, похресницю Володимира Путіна.

8 лютого Генеральна прокуратура відкрила кримінальну справу проти Медведчука. Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та державну зраду.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук продає маєток і 30 гектарів землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути