Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 18:13

Людмила Супрун балотується до Київради

Сьогодні до агенції УНІАН на Європейській площі під"їхав чорний "мерседес". Із нього вийшла лідерка Народно-демократичної партії 43-річна Людмила Супрун. У неї високо начесана і залакована зачіска, поверх чорної куртки накинутий бірюзовий шарф.

Супрун очолює список НДП на виборах до Київради. На вулиці на неї чекають вісім кандидатів. Супрун підходить до них і розповідає, як представлятиме їх журналістам. Просить зайти до зали.

Людмила Супрун сідає за стіл і говорить, що дострокові вибори у Києві — небезпечне явище. Адже депутати підмінили волю киян. Додає, що перевибори були вигідні всім. Зокрема — нинішній столичній владі:

— Отримавши голоси виборців, вони знімають із себе всю відповідальність і звинувачення у зробленому.

Супрун каже, що за законом кожен киянин має право на безкоштовні 10 соток землі у столиці. Ціна однієї — $15–300 тис. Але ділянки роздають за хабарі. Натомість пересічні жителі міста нічого не отримують.

— Ми йдемо на вибори, щоб зупинити цей безлад, — додає вона. — Сформували свій список із тих киян, кого делегували не лише партійні організації, а й трудові колективи.

Лідерка представляє кандидата в мери від НДП 54-річного Миколу Підмогильного. Каже, що він — почесний громадянин Києва.

— Жовтневого району, — підказує їй Підмогильний.

— Так, зараз це Солом"янський район, — виправляється Супрун.

Говорить, що їхній кандидат — людина з досвідом. Чотири скликання був депутатом райради міста.

— Те, що відбувається останні п"ять років у Києві, дістало всіх, — говорить Підмогильний. — Зокрема й нас. Тому ми сформуємо професійну команду і завоюємо вашу довіру.

По черзі кандидати в депутати від НДП розповідають, як  ліквідовуватимуть затори на дорогах, зменшуватимуть черги на житло, будуватимуть парковки та стоянки.

Людмила Супрун пояснює, чому не балотується на посаду мера. Мовляв, кожен повинен бути на своєму місці. Серед претендентів найбільший професіонал — Підмогильний.

— Проблема українців у тому, що кожен бачить себе одночасно і президентом, і прем"єром, і головою Верховної Ради. Якби ще й міським головою, то було б узагалі прекрасно! — жартує лідерка НДП.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Супрун балотується до Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути