середа, 25 січня 2012 06:00

Луценку видали кільку в томаті й сало

У Лук'янівському слідчому ізоляторі екс-міністрові внутрішніх справ 47-річному Юрієві Луценку видали "сухий пайок". Це бляшанка кільки в томаті, шматок сала та хліб. Із ним Луценко приїхав у вівторок на засідання столичного Печерського райсуду.

— В якому інституті дієтології пропонують таку дієту при хворобах печінки, панкреатиті, запаленні жовчного міхура й інших захворюваннях? — дивується його дружина і захисник 47-річна Ірина Луценко.

Минулої п'ятниці екс-урядовця оглянули лікарі Міністерства охорони здоров'я. Підтвердили запалення підшлункової залози — панкреатит, проблеми із кишківником. Констатували фізичне та нервове виснаження. Рекомендували сувору дієту, шестиразове дієтичне харчування та обов'язкове вживання щоденно теплої їжі. Про це попередили керівництво СІЗО.

Напередодні Луценку кілька разів викликали "швидку" на засідання суду. Надавали допомогу в залі. Після чого прокурор Дмитро Лобань заявив, що підсудний симулює хворобу, а на лаву в клітці ліг, щоб його сфотографували.

— Коли Лобань потрапить у тюрму, він зрозуміє, що там адміністрація вирішує, кого вести на засідання, — каже у вівторок Луценко. — Він є не представником держобвинувачення, а шулером, брехуном і клопом, який живе за рахунок крові тих, хто замовив йому політичне переслідування. Усі троє прокурорів — герої відомої радянської комедії:  Трус, Бовдур і, в нашому випадку, Падлюка.

Станом на обідню пору вівторка у кримінальній справі Луценка допитали 86 свідків зі 148. Більшість на його боці. За ґратами екс-міністр перебуває 395 днів.

Зараз ви читаєте новину «Луценку видали кільку в томаті й сало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути