Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 19:22

Литвин вважає, що Раду блокують через Конституційний суд

Литвин вважає, що Раду блокують через Конституційний суд

Учора нардепи-"бютівці" знову заблокували парламентську трибуну. Двері спікера підпирають стільцями. Перестрибують через перегородки і рядочком стають біля його крісла.

О 10.00 через залу проходить голова Верховної Ради 33-річний Арсеній Яценюк. У президію не пускають, тому він відкриває засідання із трибуни. Просить нардепів зареєструватися.

— У залі 271 народний депутат, — каже спікер. — Ще раз хотів би нагадати: хто не зареєструвався, не отримає зарплати за цей робочий день.

"Бютівці" починають галасувати, а "регіонали" й комуністи аплодують. Яценюк розповідає, що й досі лідери парламентських фракцій ні до чого не домовилися.

— Опозиція готова розглядати відставку голови Фонду держмайна, але висунула дві умови, — говорить Яценюк. — Перша — це розгляд державної програми приватизації і друга — сказати, куди будуть направлені гроші після приватизації.

Голова Верховної Ради оголошує годинну перерву. Йде на погоджувальну раду лідерів фракцій. Депутати виходять у кулуари.

— Сухой! — гукає "нашоукраїнець" 49-річний Володимир Стретович до "регіонала" Ярослава Сухого. — Если вы сухой, то не сможете сделать мокро?

Сухий усміхається, одягає окуляри від сонця. Розповідає, що вранці тримав за рукав лідера фракції Партії регіонів Віктора Януковича. Просив, щоб той не йшов на погоджувальну раду. Мовляв, усе одно не домовляться ні до чого.

За годину до зали заходить Арсеній Яценюк. Оголошує ще півторагодинну перерву.

— Доповідаю останні новини з фронту, — каже. — Керівники фракцій практично узгодили кількість законопроектів. Не можуть тільки з"ясувати, які підтримувати, а які — ні.

Депутати знову гуляють кулуарами. 52-річний Володимир Литвин розповідає, що насправді парламент блокують, щоб троє суддів Конституційного суду з квоти президента не змогли скласти присяги. Адже вони вирішуватимуть долю нової Конституції.

— Про це всі говорять, але ніхто не береться сказати  публічно, — каже Литвин.

Лідер фракції комуністів Петро Симоненко висловлює думку, що блокування трибуни можливе до столичних виборів — 25 травня. Після цього Тимошенко може грюкнути дверима й піти у відставку.

Яценюк повідомляє, що згоди керівники фракцій не досягли. Оголошує засідання закритим.

Зараз ви читаєте новину «Литвин вважає, що Раду блокують через Конституційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути