понеділок, 19 січня 2009 18:26

Литвин позитивно оцінює домовленості з Росією

— Навіть той, хто боїться води, не захворіє, бо на Водохреще вона має цілющу силу. Я вже в сім годин ранку скупався, — такими словами спікер Володимир Литвин, 52 роки, розпочав учорашню прес-конференцію у Верховній Раді.

Протягом 40 хв. зустрічі він весь час усміхається. На столі перед Литвином стоїть стос паперів і два прості олівці. Він бере їх і крутить у пальцях. Прогнозує ціну на газ для України на рік:

— Вона приблизно по року складе 240–250 доларів з урахуванням того, що ціни на газ будуть зменшуватися відповідно падіння цін на нафту.

Каже, що з цього приводу мав розмову з головою "Нафтогазу" Олегом Дубиною. Результати переговорів у Москві називає позитивними.

— Нарешті ми вийшли з глухого кута. Але тепер треба думати, як зорганізувати життя в країні. Насамперед це стосується житлово-комунальної сфери, — зазначає спікер.

Нагадує, що за два тижні розпочнеться чергова сесія парламенту. Говорить, що депутати мають зосередити увагу на економічних законопроектах, вирішити проблеми енергозбереження. І обов"язково прийняти закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики.

— Має бути визначеність, особливо перед президентськими виборами, — каже Литвин.

Додає, що не має часу організувати процес імпічменту президента. Хоча про це постійно говорять представники позиційних Партії регіонів і Компартії. Визнає, що у випадку накладання президентом вето на цей закон депутати можуть його подолати.

— А тоді я буду поставлений перед фактом необхідності його підписання, — підсумовує Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Литвин позитивно оцінює домовленості з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути