вівторок, 28 лютого 2017 07:00

"Лещенко шантажував керівника виборчого штабу Трампа"

"Манафорт підтвердив справжність оприлюднених хакерами з телефона його доньки повідомлень. Він отримав подібні з тієї ж електронної адреси. Вона може бути пов'язана з Лещенком", — пише впливове американське видання "Політіко" 23 лютого.

Напередодні журналіст Андрій Дзиндзя опублікував переписку народного депутата з "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка. Той листувався з Джесікою, дочкою американського політтехнолога Пола Манафорта. Її батько отримував схожі листи. Не відповів на жоден і передав їх адвокату.

Перші листи надійшли незадовго до викривальної статті в "Нью-Йорк таймс" про "чорну бухгалтерію" регіоналів торік. Тоді видання повідомило, що Манафорт отримав $12,7 млн від Віктора Януковича. Людина, яка відправила повідомлення, назвалася Сергієм. Погрожував передати інформацію про гроші в американське Федеральне бюро розслідувань. Відповідь просив надіслати на електронну пошту, якою журналісти спілкувалися з Лещенком.

"Лещенко таким чином намагався шантажувати Манафорта, коли той був на посаді голови передвиборного штабу Дональда Трампа. Йшлося про фінансові домовленості Манафорта і Януковича", — пише "Політіко".

"Лещенко прагнув продати Манафорту частину "чорної бухгалтерії", де той фігурує, в обмін на нерозголошення. Коли не вдалося — документ виплив. Цей скандал коштував Манафорту посади (19 серпня 2016 року подав у відставку з посади голови виборчого штабу Трампа. — ГПУ), а Україна зіпсувала відносини зі США, — пише у "Фейс­буку" журналіст 33-річна Катерина Рошук.

— Якщо Манафорт дасть хід цій справі, Україні загрожує серйозний дипломатичний скандал. Не щодня соратник президента України шантажує найголовнішу людину в штабі кандидата, який згодом став президентом США. І це все, що треба знати про причини "боротьби з корупцією" Лещенка. Очевидно, ті люди теж не хотіли платити йому, щоб відкупитися".

Зараз ви читаєте новину «"Лещенко шантажував керівника виборчого штабу Трампа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути