Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 18:25

Леонід Кравчук критикує Секретаріат президента

Напередодні Дня Незалежності екс-президент 74-річний Леонід Кравчук розповів про виклики, що стоять перед Україною, і про боротьбу між президентом Віктором Ющенком та прем"єр-міністром Юлією Тимошенко.

Кравчук запізнюється на 10 хв. Заходить до зали у супроводі охоронця та прес-секретаря. Вона розкладає перед першим президентом папери.

Леонід Макарович говорить, що в усі роки незалежності політики шукали зрадників та патріотів. Особливо широкого розмаху цей процес набув нині.

— 17 років нашого життя доводять, що такий поділ і підхід є шкідливими саме для національних інтересів України, — каже. — Політики мають об"єднатися для вирішення нагальних питань.

Екс-президент згадує конфлікт у Грузії. Зазначає, що не можна було цілковито підтримувати Михаїла Саакашвілі.

— У цьому випадку його дії не відрізняються від кроків Бориса Єльцина. Якщо ми не підтримали Росію в Чечні, чому маємо підтримувати Грузію в Південній Осетії? — запитує.

Додає, що Київ повинен намагатися залагоджувати конфлікти, а не загострювати їх.

У Кравчука цікавляться, як підтримка Грузії вплине на газові переговори з Росією.

Тимошенко досягла домовленостей із Путіним за посередництва Медведчука

— Ціна на газ для нас швидко стане світовою. Мабуть, іншої дороги  немає. Нам потрібно поставити все на свої місця й жити економлячи. Треба вчитися господарювати, а не шукати пільг, — відповідає Леонід Макарович.

Розгортає папери. Дістає заяву заступника голови Секретаріату президента Андрія Кислинського. У ній йдеться, що дії чинного прем"єра мають ознаки зради національних інтересів і політичної корупції.

— Не розумію, чому керівника уряду роблять ворогом України, — обурюється Кравчук. — Де пан Кислинський узяв ці матеріали? Ну такий примітив. Я в нього не вірю.

Дістає інший документ із вказівками, як критикувати прем"єр-міністра. Каже, документ — із президентського секретаріату.

"Тимошенко досягла домовленостей із Путіним за посередництва Медведчука. Мовчанка щодо ситуації на Кавказі та блокування ініціатив президента щодо посилення національної безпеки України. Партія регіонів, БЮТ і Компартія відстоюють інтереси іншої держави", — читає Кравчук і додає:

— Це не є аргументовано і тому шкідливо. Це висмоктано з пальця.

На завершення екс-президент виключає військовий конфлікт із Росією у Криму. Додає, що всі, хто піде силою на Україну, отримають гідну відповідь. Запевняє, що в такому випадку візьме до рук зброю.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Кравчук критикує Секретаріат президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути