Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2007 17:57

Лавринович не бачить підстав для дострокових виборів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр внутрішніх справ Василь Цушко то підпирав голову руками, то опускав її
Міністр внутрішніх справ Василь Цушко то підпирав голову руками, то опускав її

Учора відбулася розширена колегія Міністерства юстиції. Говорили про головні підсумки діяльності міністерства та його  регіональних структур.

Міністр юстиції Олександр Лавринович, 50 років, запізнюється на 10 хв. У коридорі чекають міністр внутрішніх справ Василь Цушко, 44 роки, та заступник генпрокурора Тетяна Корнякова. Про щось перемовляються.

Лавринович заходить до зали. Працівники міністерства встають. Міністр просить усіх сісти. Сам стоячи вітає жінок із 8 Березня. Каже, що 74% штату Мін"юсту — жінки.

Потім починає представляти новопризначених голів обласних органів юстиції. Зал аплодує, але з кожним разом усе тихіше. Міністр каже, що у відомстві "відбулися зміни, значить, на то були причини".

Запрошує до доповіді свого заступника Інну Ємельянову. Її виступ затягується на цілу годину. Василь Цушко тре очі, закриває їх долонями. То підпирає голову рукою, то її опускає. Час від часу заплющує очі. Його обережно трусить за руку заступник міністра юстиції Юрій Бондик. Цушко стає бадьорішим. Розглядає папери.

Ємельянова розповідає про досягнення та проблеми відомства. Лавринович також починає підпирати голову рукою. На кілька секунд закриває очі.

Після доповіді свого заступника міністр юстиції піднімає керівника служби юстиції Житомирської області. Каже, що в цьому регіоні служба працює найгірше. Питає, що робиться для покращення ситуації.

Бажаю всім натхнення, кохання та фінансування!

Потім Лавринович дає слово Цушкові. Той хоче виступати з місця.

— У меня спина широкая, я вас закрою просто всех, — каже. Теж вітає жінок зі святом. — Бажаю всім натхнення, кохання та фінансування!

Говорить, що згодом буде проведена спільна колегія Мін"юсту та МВС. Зазначає, що ці відомства повинні плідно співпрацювати.

Після колегії Лавринович проводить брифінг. Коментує проект постанови Верховної Ради щодо проведення одночасно дострокових президентських та парламентських виборів. Каже, що підстав для цього немає. Відповідний проект зареєстрував заступник керівника фракції Партії регіонів Василь Кисельов.

— Звичайно — це не є правовим кроком, — каже міністр. — Той проект, що зареєстрований, не має нічого спільного з Конституцією.

Лавринович запевняє, що про дострокові парламентські вибори сьогодні говорити несерйозно.

— Конституція передбачає чотири ситуації, при яких можливе дострокове припинення повноважень парламенту. Проте жодна з них не є реальною сьогодні, — зазначає він.

Лавринович має стомлений вигляд.

— Зараз у міністерстві багато роботи, і доводиться працювати допізна, — пояснює.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович не бачить підстав для дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути