четвер, 27 вересня 2007 18:05

Кучмі поставили пам"ятник

Кучмі поставили пам"ятник

Учора 69-річний екс-президент Леонід Кучма не пішов до столичного готелю "Салют". Там блок "КУЧМА" відкривав йому пам"ятник. Це статуя в зеленкуватих потьоках, де він зображений у вигляді молодого греко-римського юнака з лавровим вінком на голові й шматком тканини на стегнах.

Натомість Кучма відвідав інший готель — 5-зірковий "Хайятт", де говорили про відносини України й Росії.

— Я поняття не маю про це, — каже про встановлений йому пам"ятник Кучма й кривиться. — Я не хочу коментувати те, що не піддається коментарям.

До готелю "Хайятт" сходяться українські та російські високопосадовці. В офіціантів замовляють напої. Кучма просить зробити йому каву з молоком, але без цукру. Підходить до екс-нардепа поета Бориса Олійника.

— С утра кофейок? — усміхається до нього.

Заходить перший віце-прем"єр Микола Азаров. Вітається з Леонідом Кучмою та Олійником. Запитує про враження в екс-президента від дострокових виборів.

— Да оборзели у Ющенка! — відповідає екс-президент і відпиває кави. — БЮТ тоже не подарок, но у них хоть реклама корректная.

Розмовляючи, вони прямують до зали. Голова "Українського форуму" Володимир Семиноженко запрошує до слова 69-річного посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна. Хвилин десять посол розповідає, що Україна не зможе жити без Росії й тому треба відновлювати дружні стосунки. Його підтримує Азаров.

— Идя в этот прекрасный отель, я увидел, как взяли в кольцо Богдана Хмельницкого, — каже перший віце-прем"єр про встановлені "бютівські" намети біля пам"ятника гетьману. — Их лидер — против России. Неужели этот факт не заставляет задуматься тех, кто думает о будущем страны?

Слово дають раднику президента 68-річному Володимирові Горбуліну. Він каже, що Україна з Росією мають бути просто сусідами й родичатися в культурі.

Мікрофон включає Черномирдін. Говорить про газотранспортні шляхи.

— Мы без туркменского газа обойдемся, — запевняє він. — Плохо, что Украина этого не понимает.

На ці слова Горбулін усміхається й показує язика. За мить робить серйозний вигляд, але Черномирдін продовжує погрожувати. Каже, що Росія побудує газові труби в обхід України.

— И кто-то останется с металлоломом, — свариться пальцем посол. — Трубы будут, а что по них пустят, вот это вопрос.

Горбулін його слухає й потирає пальцем скроню.

Зараз ви читаєте новину «Кучмі поставили пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути