Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2007 17:28

Кучма і Пінчук у політику не повернуться

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Під час конференції ”Ялтинська європейська стратегія” (зліва направо у першому ряду) мільярдер Віктор Пінчук, його дружина й донька екс-президента Леоніда Кучми Олена Франчук, колишній президент США Біл Клінтон, дружина президента Віктора Ющенка Катерина
Під час конференції ”Ялтинська європейська стратегія” (зліва направо у першому ряду) мільярдер Віктор Пінчук, його дружина й донька екс-президента Леоніда Кучми Олена Франчук, колишній президент США Біл Клінтон, дружина президента Віктора Ющенка Катерина

Минулого тижня відбулася конференція "Ялтинської європейської стратегії". Її заснував 2004-го мільярдер, зять колишнього президента Леоніда Кучми Віктор Пінчук, 46 років. Метою її є пошук шляхів зближення України з Європейським Союзом.

Три дні у Лівадійському палаці-музеї в Ялті політики та експерти обговорювали європейське майбутнє України. Зокрема на саміт приїхали екс-президент США Біл Клінтон, віце-президент Європейського парламенту Марек Сівець, колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, екс-президент Польщі Александр Кваснєвський та колишній президент України Леонід Кучма. Усього — сто сімдесят осіб.

Біл Клінтон у своєму виступі подякував Вікторові Пінчуку, який перераховує гроші в його фонд боротьби зі СНІДом і туберкульозом. Про українські справи говорив мало:

— Важливо, що після конфлікту президент Ющенко і прем"єр Янукович досягли згоди, і в Україні відбудуться нові вибори, вільні й демократичні.

Обговорюючи можливий час вступу України в ЄС, поляки Сівець та Кваснєвський назвали 2020 рік. Водночас усі погоджувалися, що для цього потрібно вирішити внутрішні проблеми.

— Україна залишається у постійній кризі, яка розпочалася ще протягом другого терміну президента Кучми. Ми, європейці, не можемо цього сприйняти, — говорить Кваснєвський.

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін обурюється тим, що Україні не дають чіткої відповіді про час вступу в ЄС.

— Ви, європейці, дивні люди! Один приїжджає, говорить: хоч зараз приймемо. Інші приїжджають, говорять: років через двадцять. Ви там розберіться в себе, і Україна обов"язково буде в ЄС.

Під час саміту Віктора Пінчука запитали, чи не планує він повернутися до Верховної Ради.

— Я виключаю свою участь у політиці, — відповідає він. Каже, що і його тесть Леонід Кучма теж у політику не повернеться. — Хоча дуже переймається подіями в Україні, — додає.

Зараз ви читаєте новину «Кучма і Пінчук у політику не повернуться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути