пʼятниця, 19 січня 2018 07:20

Конфіскують ще три мільярди гривень оточення Януковича

— Ми плануємо спецконфіскацію ще 3 мільярдів гривень у першій половині цього року. Як, де і коли — не розголошуватиму в інтересах слідства, — каже генеральний прокурор 53-річний Юрій Луценко на засіданні парламентського комітету з нацбезпеки та оборони 17 січня.

Прийшов звітувати про вилучення коштів екс-президента Віктора Януковича і його оточення. Торік Луценко наклав гриф "цілком таємно" на рішення Краматорського міськсуду про конфіскацію $1,5 млрд їхніх грошей. У пресі з'явилися публікації, що до "відмивання" цих коштів у 2012–2014 роках була причетна фінансова компанія "Інвестмент Кепітал Юкрейн". Її пов'язують із президентом Петром Порошенком і головою Нацбанку Валерією Гонтаревою.

— Чому ми засекретили рішення Краматорського суду? Тому що в Генпрокуратурі ще триває слідство по десятках справ організованого злочинного угруповання Януковича, по різних його економічних злочинах, — говорить Луценко. — У рішенні суду є сотні суб'єктів господарювання, через які діяв Янукович. Розсекречення цієї інформації дуже ускладнить слідчу та оперативно-розшукову роботу, в тому числі — таємну. Якщо умовний Сидоренко знатиме, що його підприємство є в цьому переліку, буде більше оберігатися від прослуховування. Також ми отримали інформацію про загрозу життю осіб, які співпрацюють із нами.

Участь компанії "Інвестмент Кепітал Юкрейн", яку до 2014 року очолювала Валерія Гонтарева, у відмиванні коштів угрупованням Януковича перевіряють правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Конфіскують ще три мільярди гривень оточення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути