Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 18:43

Коломойський планує купити половину "РосУкрЕнерго"

Дніпропетровський мільярдер, співвласник фінансової групи "Приват" Ігор Коломойський, 43 роки, хоче придбати половину компанії "РосУкрЕнерго". Про це він розповів у інтерв"ю інтернет-виданню "Українська правда".

Уже місяць він веде переговори з українськими співвласниками компанії Дмитром Фірташем та Іваном Фурсіним. Другою половиною акцій володіє російський "Газпром".

— Якщо повідомлення у пресі підтвердяться, то п"ятдесят відсотків компанії коштують не менше двох-трьох мільярдів доларів, — каже Коломойський про вартість "РосУкрЕнерго". — Хоча може виявитися щось таке, за що завтра не шкода буде і п"яти мільярдів.

Він критикує прем"єр-міністра Юлію Тимошенко за спроби позбавити "РосУкрЕнерго" контрактів на постачання газу в Україну.

Колишній голова "Нафтогазу" 45-річний Олексій Івченко припускає, що "РосУкрЕнерго" може продовжити постачання газу. Мовляв, справа була не в схемі з посередниками, а у власниках компанії. Якщо вони зміняться, то політики можуть дозволити "РосУкрЕнерго" працювати на українському ринку.

— 2004 року "РосУкрЕнерго" та "Нафтогаз України" підписали газові контракти на 28 і 30 років на зберігання газу в українських підземних сховищах за пільговими тарифами і на транзит територією України газу "РосУкрЕнерго" до європейських країн, — каже про причини інтересу Коломойського до компанії екс-голова "Нафтогазу України" Олексій Івченко.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський планує купити половину "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути