Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 18:02

Колесніков називає Табачника злодієм і клоуном

Автор: фото: УНІАН
  Народні депутати від Партії регіонів Борис Колесніков (ліворуч) та Дмитро Табачник розмовляють під час засідання опозиційного уряду в Києві 27 грудня 2007 року
Народні депутати від Партії регіонів Борис Колесніков (ліворуч) та Дмитро Табачник розмовляють під час засідання опозиційного уряду в Києві 27 грудня 2007 року

Один із лідерів "Регіонів" народний депутат Борис Колесніков, 45 років, пропонує виключити з партії колишнього віце-прем"єра, нардепа Дмитра Табачника, 44 роки.

Колесніков ображений твердженням Табачника, що "бізнесмени південного сходу прагнуть домовлятися з Ющенком, бо гроші люблять тишу".

— Хто це каже? Казнокрад, який не створив у житті ніякого бізнесу? Як він узагалі може судити? Що він уміє робити, окрім як книжки й картини з і так небагатих українських музеїв тирити? — запитує Колесніков в інтерв"ю сайту "Оглядач".

Йому належить група компаній "Конті", що виробляють кондитерські вироби. Колеснікова називають правою рукою донецького мільярдера Ріната Ахметова.

Дмитро Табачник прийшов у політику на початку 1990-х як прес-секретар Леоніда Кучми. Згодом став керівником Адміністрації президента. Двічі був віце-прем"єром із гуманітарних питань в урядах Віктора Януковича. Зажив слави ненависника всього українського.

Табачник не має власного бізнесу, завжди числився лише на державній службі. Водночас йому належить маєток в районі Кончі-Заспи під Києвом, де землю вважають найдорожчою в Україні. У екс-віце-прем"єра там майже гектар. Це півострів, який омивається Дніпром. На ньому три будинки — Табачника, його брата і батька — та парк. Усе це посилено охороняють.

Богатирьова значно чесніша і порядніша від них усіх

Колесніков пропонує однопартійцям бути послідовними. Мовляв, якщо виключили секретаря Ради нацбезпеки й оборони Раїсу Богатирьову за критику лідера партії, то треба виключати й Табачника.

— Давайте піднімемо питання про виключення цього дешевого клоуна, Дмитра Табачника! — каже він.

І нагадує, що у тяжкі для "регіоналів" часи після помаранчевої революції Табачник утік до Москви. Саме в той час Богатирьова робила все можливе для визволення Колеснікова із СІЗО.

— Де тоді були ці "безстрашні радикали", які сьогодні виключають її з партії? Вона значно чесніша і порядніша від них усіх, — продовжує Колесніков.

Учора у Верховній Раді Дмитра Табачника не було. Кореспондент "ГПУ" запитав думку інших "регіоналів" про висловлювання Колеснікова. Більшість заявили, що такі конфлікти не варто робити публічними.

— Бізнесмени у Партії регіонів із Дмитром Табачником не конфліктують. Робить це Борис Колесніков, — каже "регіонал" Володимир Сівкович, 47 років.

Віктор Янукович, 58 років, заявив, що в партії відбудеться внутрішня дискусія.

— Я проти того, щоб вішали будь-які ярлики. Є частина питань, в яких Колесніков правий, а є питання, в яких він не правий. Його треба почути, а далі — розберемося. Сенсацій не буде, — обіцяє лідер Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков називає Табачника злодієм і клоуном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути