Ексклюзиви
понеділок, 11 серпня 2008 19:04

Кіркоров подарував Кучмі запонки за 18 тисяч доларів

Автор: фото надане газетою ”Комсомольская правда” в Украине”
  Українська співачка Таїсія Повалій вітає екс-президента Леоніда Кучму з його 70-річчям у Партеніті, в Криму. Ліворуч від неї сидять дружина Кучми Людмила та колишній президент Польщі Александр Кваснєвський
Українська співачка Таїсія Повалій вітає екс-президента Леоніда Кучму з його 70-річчям у Партеніті, в Криму. Ліворуч від неї сидять дружина Кучми Людмила та колишній президент Польщі Александр Кваснєвський

Екс-президент України Леонід Кучма відсвяткував 70-річчя в суботу у пансіонаті "Айвазовське" у кримському селищі Партеніт, неподалік Ялти. Заклад розташований у бухті біля гори Аюдаг. Місцеві кажуть, такого святкування у їхньому селищі не було.

Підготовку розпочали за тиждень до ювілею. Через це з 1 по 11 серпня вхід на територію "Айвазовського" закрили.

Пансіонат розташований на понад 200 га. Є пляж і кипарисовий парк. Територія закладу огороджена 2-метровим бетонним парканом. У день святкування що 20 м уздовж нього розставляють міліціонерів. З моря охороняє катер.

Відпочивальників на час урочистостей із пансіонату відселили.

— Щоб в "Айвазовському" був кращий напір води, у нас в кількох будинках її відключили, — обурюється Олена, 34 роки. Вона продає пресу в кіоску.

До головного входу пансіонату підходять дві жінки.

— Як потрапити всередину? — запитують в охоронців. — Ми приїхали в Партеніт спеціально, щоб погуляти в цьому парку.

— "Айвазовський" до 11 серпня закритий. Тут проводять бурові роботи, — усміхаються охоронці.

На лавці біля будинку відпочинку сидять три літні жінки.

— Понаїхало тут міліції. Бояться, щоб не вкрали цього рижого. Хай їде собі на Багами і там святкує, — обурюються.

Одна з жінок каже, що її знайома працює в їдальні "Айвазовського":

— Майже всім працівникам дали відпустку на вихідні. Замість них привезли майже 100 хлопців та дівчат із Києва.

Розповідає, що два дні поспіль у пансіонаті репетирують російські співаки Йосип Кобзон і Микола Басков.

На березі моря споруджують сцену-шатро. Вона розрахована майже на 200 осіб. Серед запрошених — українські та російські артисти, екс-президенти сусідніх держав, посли та депутати. Однак не всі охочі змогли потрапити на святкування.

— Я вже купив подарунок і квіти. Але охорона подзвонила і сказала, що папа не приймає усіх бажаючих його поздоровити. Приймає тільки по запрошенню, — каже "ГПУ" депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона", який за часів президентства Кучми був губернатором.

Тим часом до воріт "Айвазовського" під"їжджає комфортабельний автобус. Виходять учасники комедійного гурту "95 квартал". Тримають плакати "70-річчя Кучми".

Із пансіонату виходить чоловік. Каже, що монтував сцену для свята. Свого імені не називає.

— Нас по кілька разів перевіряє охорона, — розповідає. —  Пропускають тільки з бейджиками, на яких є фотографія. Нам наказали до п"ятої вечора все зробити і забиратися звідси. Коли виходив, то бачив, що навіть співаки стоять біля металошукачів. Перевіряють усіх без винятку.

Близько восьмої вечора до "Айвазовського" з"їжджаються гості. На їхніх автомобілях приклеєні перепустки "Л.Д.К 70". Однією з останніх приїжджає дружина Кучми — Людмила.

Біля "Айвазовського" збираються люди, щоб подивитися на гостей. Дехто фотографує авто.

— Відійдіть. Бо вас переїдуть і навіть не подивляться! — підвищує голос один із охоронців.

Вечір розпочинається о 20.00. Ведучий — Володимир Зеленський із "95 кварталу". Гостей пригощають французьким вином, горілкою та віскі. Серед наїдків — королівські креветки та ягнятина.

Філіп Кіркоров дарує ювілярові діамантові запонки за $18 тис. Микола Басков — ексклюзивну золоту ручку. Нардеп-"регіонал" Василь Горбаль — ікону святого мученика Леоніда, а боксери Віталій та Володимир Клички — колекційне видання книги з фотографіями чемпіона світу Мухаммеда Алі.

Для іменинника співають Йосип Кобзон, Філіп Кіркоров, Микола Басков, Олександр Малінін, Таїсія Повалій та Олександр Пономарьов. Кучма сидить за столом із дружиною та екс-президентом Польщі Александром Кваснєвським, вдовою Бориса Єльцина — Наїною, послом Росії Віктором Черномирдіним. За сусіднім — донька Олена з дітьми та чоловіком, мільярдером Віктором Пінчуком.

О першій ночі починається салют, триває півгодини. Потім співає британець Елтон Джон. Його за кілька мільйонів доларів запросив Пінчук.

Зараз ви читаєте новину «Кіркоров подарував Кучмі запонки за 18 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути