неділя, 08 липня 2007 15:13

Кендзьор не виключає самостійного походу "Правиці"

Майже відразу після підписання декларації про створення виборчого блоку "Наша Україна — Народна самооборона" в Народному русі та Українській народній партії заговорили про можливість виходу з нього. Причиною є нібито відсутність лідерів цих сил у першій десятці виборчого списку.

— Ця інформація явно перебільшена. НРУ завжди ставив загальнодержавні інтереси вище власних партійних амбіцій, — каже "ГПУ" "рухівець" Ярослав Кендзьор, 65 років.

Розповідає, що на засіданні Центрального проводу НРУ минулої суботи точилася гаряча суперечка не так про формування блоку, як про створення після виборів єдиної партії.

— Були три-чотири обласні організації, які заперечували участь Руху в єдиній партії, — говорить він. — Головна заковика в тому, що коли лідери мегаблоку говорять про створення нової партії, то скромно обходять питання її ідеології.

Нагадує, що з десяти партій-учасниць мегаблоку лише чотири можна віднести до національно-демократичних партій за їхньою сутністю.

Водночас один з лідерів НРУ не виключає самостійного походу "Правиці" на позачергові вибори:

— Якщо, не дай Бог, Луценко і Кириленко знову почнуть переглядати квоти, про які є домовленості (21% місць у виборчому списку мають відійти до "Правиці". — "ГПУ"), будуть ставитися якісь ультиматуми — тоді Рух , УНП і УРП "Собор" підуть на вибори самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Кендзьор не виключає самостійного походу "Правиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути