Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2009 08:13

Кандидатам у президенти компенсують витрати на проїзд

Голова Центрвиборчкому 61-річний Володимир Шаповал зібрав у понеділок комісію й оголосив початок виборчих президентських перегонів.

— Стільки журналістів прийшло, ніби вибори вже розпочалися, — шуткує й оглядає переповнену залу.

Пропонує спершу визначити межі 225 виборчих округів. Найбільше їх у Донецькій області — 22, найменше у Чернівецькій — чотири. Кількість виборців у кожному окрузі має бути приблизно однаковою — десь 160 тис.

За кожним із членів ЦВК закріплюють округи. Юлія Швець затинається, коли читає назву Мончинського округу Погребищенського району Вінниччини.

— Ось. Куратор, а не знає свого району, — шепоче нардеп від "Регіонів" 32-річна Олена Лукаш "бютівцю" Володимиру Пилипенку, що сидить поруч. Перечитує доповідь про ґвалтування дітей у таборі "Артек". Каже Пилипенку, що виступатиме з цього приводу в парламенті. Замовкає лише тоді, коли починає виступати її рідна сестра — секретар Центрвиборчкому Тетяна Лукаш.

Члени ЦВК обговорюють, скільки грошей витратять на вибори. Зазначають, що кандидатам у президенти компенсують витрати на проїзд. На це передбачили 500 тис. грн.

— Я цинічно скажу: будуть кошти — будуть вибори, не буде коштів — не буде виборів, — зауважує заступник голови ЦВК 35-річний Андрій Магера. — Ми забезпечені лише на цей рік.

Зараз ви читаєте новину «Кандидатам у президенти компенсують витрати на проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути